Tropenkolder: prinses Mary’s warm-weer-garderobe

Europese royals mogen bij werkbezoeken onder de evenaar graag iets luchtigers aantrekken dan waar ze thuis voor zouden k...

Lees ook

Europese royals mogen bij werkbezoeken onder de evenaar graag iets luchtigers aantrekken dan waar ze thuis voor zouden kiezen. En ze laten, om niemand voor het hoofd te storen, ook serieuze bling achterwege.  

Kroonprinses Mary van Denemarken bracht deze week een werkbezoek aan Bangladesh, samen met de Deense minister van ontwikkelingssamenwerking. En liet even zien hoe het heurt, als royal in tropische streken.

© Det Danske Kongehus

De prinses bezocht er landbouwprojecten en scholen die door Denemarken worden gesteund. Zoiets vraagt om slaafvrije blousejes die bestand zijn tegen tropische temperaturen.

© Det Danske Kongehus

Mary koos voor praktische kleding: beige broek, witte katoenen blouse en het is vermoedelijk de eerste keer dat de royal stiletto’s een dagje vrijaf kregen.

© Det Danske Kongehus

Ook op de volgende dag was het praktisch en ingetogen: een wijde bruine broek en een oudroze blouse boden een passende ingetogen look.

© UNFPA Burkina Faso

Bij eerdere ver-weg-in-warm-weer-bezoeken getuigde de Deense kroonprinses eveneens al van soberheid, gezond verstand en nederige katoentjes. In Burkina Faso koos ze voor een dunne koele maxi-jurk en in Senegal koos ze voor een simpele linnen top ↓ en rok. 

© Det Danske Kongehus

Filmpje van Mary

Dit filmpje maakte de prinses zelf, tijdens een boottocht in Bangladesh.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Oliver Hardt / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook