Tiara Battle: Letizia en Masako bling it on!

Het staatsbezoek van Spanje aan Japan was een royal feestje vol erewachten en vriendelijke wensen over en weer. Hoogtepu...

Het staatsbezoek van Spanje aan Japan was een royal feestje vol erewachten en vriendelijke wensen over en weer. Hoogtepunt in glamour was het staatsbanket, waarvoor serieuze bling was opgepoetst. 

Kroonprinses Masako van Japan droeg de parure van de Pearl Sunburst Tiara die doet denken aan een zonsopgang. Het model uit 1958 is dat van een klassieke Russische kokoshnik, de parels maken hem zachter. De witte diamanten en parels staan in een symmetrische zetting en tiara en collier weerspiegelen in vorm ook elkaar, want in Japan houden ze van balans in hun bling, #fengshui

© The Asahi Shimbun

Ze kreeg hem van haar schoonmoeder keizerin Michiko die hem vermoedelijk kreeg bij haar huwelijk met toen nog kroonprins Akihito, de huidige keizer. Masako draagt niet vaak tiara’s, maar als ze zich eens optuigt, is het tegenwoordig vrijwel altijd de Sunburst. 

Baljapon

© ANP

Koningin Letizia van Spanje droeg een donkerblauwe baljapon van haar go-to designer Felipe Varela uit 2015. De jurk is niet nieuw, ze droeg hem voor het eerst bij het galadiner van het inkomende staatsbezoek van Peru aan Spanje. 

Bloementiara

Caption

Ze maakte het Disneysprookje af met de Collins Bloementiara uit 1879. Hoewel ze als koningin alle topstukken uit de Spaanse schatkamer mag dragen, is en blijft dit stuk haar favoriet. De tiara is gemaakt van diamanten die zijn gezet in goud en zilver en is het privébezit van haar schoonmoeder, oud-koningin Sofia.

Van Sofia leende ze ook de diamanten en saffieren oorhangers van. De broche waarmee ze haar sjerp vastzette komt van de Asorena Fleur de Lys tiara. In de traditionele Staatsbezoek Tiara Battle wint dit keer Masako: de Sunburst is een tijdloos topstuk die als geen andere tiara het licht weet te vangen.

© ANP

Keizerin Michiko van Japan zag voor het staatsdiner af van zwaar geflonker. Ongebruikelijk, maar de dame is op haar 82ste wat broos aan het worden en krijgt erg snel hoofdpijn van een zwaar hoofdsieraad, vandaar dat ze besloot zonder aan tafel te gaan. Geen probleem, als keizerin is ze in dit geval de hoofdbaas en ze bepaalt zelf of ze migraine krijgt of niet.

Lees ook:  

Openingsbeeld © The Asahi Shimbun / Getty Images

Laatste nieuws