Een uur badderen staat gelijk aan een uur sporten

Een glamourpoes zweet niet, alleen in bed of in de sauna. Als je thuiskomt na een lange en drukke werkdag, klinkt een wa...

Lees ook

Een glamourpoes zweet niet, alleen in bed of in de sauna. Als je thuiskomt na een lange en drukke werkdag, klinkt een warm bad namelijk vele malen aantrekkelijker dan zwoegen in de sportschool. We hebben goed nieuws voor je, want uit onderzoek zou blijken dat het gelijk staat aan elkaar. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Onderzoekers van Loughborough analyseerden twee groepen, beide bestaande uit mannen. Groep 1 werd een uur op een hometrainer gezet terwijl de andere mannen een uur moesten badderen in water van 40 graden. Logischerwijs steeg de lichaamstemperatuur van beide groepen, welgeteld met één graad. Achteraf werd gekeken hoeveel calorieën beide groepen hadden verbrand en wat er gebeurd was met de bloedsuikerspiegels.

Wat we al verwachtten, bleek waar: de mannen op de hometrainers verbrandden meer calorieën, maar het aantal dat je verbrandt in bad zou wel gelijk staan aan de hoeveelheid calorieën die je verbrandt met een halfuur stevig wandelen. Daarnaast bleek dat beide groepen gelijkwaardige voordelen ervoeren wat betreft hun bloedsuikerspiegel en zou die van de mannen die in bad moesten, na het eten zelfs 10 procent minder pieken. Nog een voordeel: een heet bad zou hetzelfde effect hebben op de ontstekingsreactie van het lichaam als regelmatig sporten. Waar beweging helpt om ziektes en infecties af te weren, zou een bad van 40 graden hetzelfde doen.

Het betekent natuurlijk niet dat je net zo goed drie keer per week in bad kunt gaan liggen in plaats van drie keer in de week te gaan sporten. Maar je hoeft je in elk geval niet schuldig te voelen als jij je work-out wél een keer verruilt voor een heet bad. 

BRON: MARIE-CLAIRE

LEES OOK:

Laatste nieuws

Zie ook