Koning Willem-Alexander ontvangt verrassend eerste verjaardagscadeau

Op donderdag 27 april kleurt Nederland weer oranje, want dan vieren we de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. E...

Lees ook

Op donderdag 27 april kleurt Nederland weer oranje, want dan vieren we de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. En hoewel Koningsdag 2017 pas over drie weken plaatsvindt, heeft de koning nu al zijn eerste cadeau ontvangen.

Samen met Koningin Máxima, prinses Beatrix en prins Constantijn bezocht Willem-Alexander gisteravond het Koningsdagconcert in het Theaters Tilburg. Hier kreeg hij van de Tilburgse Oranje-fan Marjo een fles kruidenbitter, ook wel bekend als Schrobbelèr, aangeboden. Deze alcoholische versnapering is een typische Tilburgse lekkernij en paste daarom perfect bij de gelegenheid. Marjo liet koningin Máxima overigens niet met lege handen staan, want voor haar had ze een bosje tulpen meegenomen. 

Bij het concert waren ook Marc-Marie Huijbregts en Gers Pardoel aanwezig, beiden afkomstig uit Tilburg. Het concert wordt op Koningsdag zelf uitgezonden, vanaf 20.25 uur op NPO 2.  

Lees ook:

Bron en beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook