Italië: Charles en Camilla doen als de locals, drinken staand koffie

Kroonprins Charles en zijn vrouw hertogin Camilla hebben de afgelopen dagen hun steentje bijgedragen aan het royal post-...

Kroonprins Charles en zijn vrouw hertogin Camilla hebben de afgelopen dagen hun steentje bijgedragen aan het royal post-Brexit charmeoffensief.

Deze bezoeken van de Windsors aan het vasteland zijn bedoeld om Europa mild te stemmen tijdens de ‘scheiding’. Zoals Charles’ zoon prins William en zijn vrouw onlangs hun talenten voor ‘soft diplomacy’ showden in Parijs, zo wuifden en poseerden Charles en Camilla zich door Roemenië en Italië heen.

Vooral in Italië leek het stel erg te genieten van alle colour locale. Er werd staand aan een barretje koffie gedronken. Er viel veel lekkers te proeven, altijd een favoriete bezigheid van de hertogin. En verder werd er kunst bewonderd, gewuifd en geposeerd. Een beeldimpressie van stylish & sixty-something in Italië.

© ANP

Must-shoot plaatje: Charles en Camilla bij de Ponte Vecchio over de rivier Arno in Florence.

© ANP

Prins Charles bezocht in zijn eentje Amatrici, een van de dorpjes in het gebied dat zwaar wordt getroffen door aardbevingen.

© ANP

Camilla bezocht met een Mariah Carey-waardige entourage de archeologische site van Ercolano.

© ANP

De hertogin kreeg een hoogstpersoonlijke pizza margarita in Napels…

© ANP

…en zocht een leuke das voor Charles uit in Marinella, een historische stropdassenwinkel in de stad.

© ANP

Er werd een beeld van Henry Moore onthult ter ere van het eeuwfeest van het British Institute in het  Palazzo Strozzi in Florence, #corebusiness. Leuk weetje: zijn schoondochter hertogin Kate studeerde hier eind 2000 drie maanden kunstgeschiedenis tijdens haar gap year.

© ANP

In Florence dineerden ze in het Palazzo Vecchio met burgemeester Dario Nardella en zijn vrouw  Chiara Landi. Camilla had zich voor de gelegenheid opgetuigd als Engelse klaproos.

© ANP

Er was geen ontkomen aan tenor en nationaal monument Andrea Bocelli.

© ANP

Charles en Camilla kijken hier naar de bronzen ‘Chimera of Arezzo’ voor ze aan tafel gaan in het  Palazzo Vecchio.

© Chris Jackson / Getty Images

Tot Camilla’s grote vreugde stond de volgende dag van het bezoek weer grotendeels in het teken van de Italiaanse keuken. Hier doen ze zich op de Sant’Ambrogio markt te goed aan lekkers uit de Abruzzo regio. Charles is zo’n fan van de streekkeuken / slow food beweging die hier in 1989 ontstond onder leiding van Carlo Petrini dat het bezoek ruim een kwartier uitliep. Het stel is momenteel in Rome voor onder andere een bezoek aan het Vaticaan, als afsluiting van hun tour.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Arthur Edwards / Getty Images

 

Laatste nieuws