Miljuschka Witzenhausen per toeval tv-kok geworden

Waar ze vroeger menig mannenhart op hol liet slaan tijdens haar periode bij Onderweg naar morgen, is Miljuschka Witzenha...

Lees ook

Waar ze vroeger menig mannenhart op hol liet slaan tijdens haar periode bij Onderweg naar morgen, is Miljuschka Witzenhausen tegenwoordig liever in de weer met allerlei keukengerei. In het nieuwe tv-programma Topchef Academy gaat ze dan op zoek naar culinair talent, die met het winnen van het programma 25.000 euro én een eigen kookprogramma krijgen. Iets wat Miljuschka met beide handen aan zou grijpen, want zelf is ze naar eigen zeggen per toeval tv-chef geworden.

Toen de voormalige actrice drie jaar geleden de kans kreeg om auditie te doen voor een online wedstrijd van Jamie Oliver, probeerde ze met een pittig rijstgerecht Jamies hart te winnen. Helaas liep haar avontuur niet zo positief af als ze in eerste instantie hoopte. “Jamie zag mij toen niet staan”, vertelt ze over haar auditie. Toch is Miljuschka er vandaag de dag niet rouwig om en ze is dan ook blij met wat ze nu doet.

“Ik ben bij toeval het vak ingerold. Mijn werk was presenteren en ik was obsessief met eten bezig”. Hoewel de video die ze maakte niet door de Britse chef-kok werd opgemerkt, wist ze wel de aandacht te trekken van SBS. “Zo kwam ik bij Shownieuws terecht. Ik wilde destijds beginnen aan een foodblog, maar legde de lat hoog.” Door de perfecte fotografie en techniek van Amerikaanse foodblogs, kon de presentatrice maar moeilijk haar weg vinden.

Nieuw talent

Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen toen Miljuschka een idee over foodtrucks aan 24Kitchen voorlegde. “Toen liep het ineens veel sneller dan verwacht. De knop ging om en is niet meer uitgegaan.” En nu mag ze in Topchef Academy nieuwe talenten helpen met het ontwikkelen van hun kook- en presentatietalent. “Voor mij is het een treat om een week lang met ze op te trekken en in hun hoofden te kijken.”

Lees ook:

BEELD: ANP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook