Nieuwe onthullingen over huwelijk met Diana in biografie Prins Charles

In de nieuwe biografie Prince Charles: The Passions and Paradoses of an Improbable Life doet de schrijfster Sally Bedel...

Lees ook

In de nieuwe biografie Prince Charles: The Passions and Paradoses of an Improbable Life doet de schrijfster Sally Bedel Smith een tal aan nieuwe onthullingen. Niet alleen het leven van de prins is flink onder de loep genomen, ook doet ze een boekje open over het veel besproken huwelijk tussen hem en Diana. 

Volgens de New York Times-journaliste zou niet alleen Diana diegene zijn die onder het huwelijk van de twee leed, maar was het ook voor prins Charles niet altijd even makkelijk. De moeder van prins William en prins Harry zou vaak van stemming wisselen en zou zelfs de gedachte hebben gehad om zich tijdens de zwangerschap van William van de trap te gooien.

Maar dat blijkt niet het enige te zijn, zo vertelt Sally in haar nieuwe biografie. Diana was erg gebroken door de affaire tussen haar man en zijn huidige vrouw Camilla en kon de strenge sfeer van het Britse koninklijk hof moeilijk aan. Ze kreeg dan ook valium voorgeschreven, al weigerde ze die te nemen. Volgens de schrijfster was de toenmalige prinses er namelijk van overtuigd dat het Britse hof haar wilde verdoven.

Affectie

Ondanks de vele pogingen die prins Charles deed om zijn vrouw in therapie te laten gaan, vond Diana het na acht sessies welletjes. Hoewel Diana dus stopte met therapie, was het Charles die op dat moment juist begon. Zo zou hij maar liefst veertien jaar lang therapiesessies hebben gevolgd. Volgens zijn therapeut zou de prins vroeger zijn gepest, voelde hij zich niet begrepen en miste hij thuis de spontane affectie met zijn familie.

De journaliste wil met deze biografie de andere kant van het verhaal rondom het huwelijk van prins Charles en Diana laten zien. Naast dat dit één van de meest besproken onderwerpen in het boek zal zijn, gaat ze ook in op zijn huidige huwelijk met prinses Camilla en de mogelijke opvolging van zijn moeder.

Lees ook:

BEELD: ANP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook