Prinses Viktória harkt wensput aan

Hoe sprookjesachtig wil je het hebben? De wensput in het sprookjesbos van de Efteling is leeggehaald door een echte prin...

Hoe sprookjesachtig wil je het hebben? De wensput in het sprookjesbos van de Efteling is leeggehaald door een echte prinses die met de opbrengst goede daden gaat doen.

Prinses Viktória, getrouwd met prins Jaime de Bourbon de Parme, haalde als ware ze Assepoester zelve, enkele emmers muntgeld uit de put.

© Remko de Waal / ANP

Als het geld is schoongemaakt, wordt het overgemaakt naar Save The Children. Viktória is sinds kort beschermvrouw van die kinderrechtenorganisatie. In 2015 maakte ze ook al de wensput leeg, toen onder toezicht van ↓ Roodkapje.

Caption

‘Dromen en wensen’

© Omroep Brabant

De wensbron is in 1985 in gebruik genomen door prinses Juliana. Viktória onthulde een plaquette te ere van de oma van haar man. ‘Lieve grote en kleine mensen, al uw gaven, dromen en wensen, vertrouw ze toe aan deze bron en breng zo het licht van de zon in het leven van een kind’, aldus het opschrift van de plaquette, waarbij ‘kabouters, elfen en laven’ de goede gevers ‘geluk voor het hele leven’ wensen.

Tiara-time!

© Remko de Waal / ANP

De opbrengst van de Wensbron, die pas na de grondige schoonmaakbeurt van de munten bekend is, is bestemd voor een scholingsproject voor kinderen uit de sloppenwijken van Calcutta. De échte Efteling-Assepoes maakte ook nog even haar opwachting, maar haalde het toch niet bij the real thing.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Remko de Waal / ANP

 

Laatste nieuws