Felix van Denemarken doet belijdenis

Prins Felix van Denemarken (14) heeft belijdenis gedaan in de paleiskerk van Fredensborg. Hoewel het een besloten dienst...

Lees ook

Prins Felix van Denemarken (14) heeft belijdenis gedaan in de paleiskerk van Fredensborg. Hoewel het een besloten dienst was, poseerde de Deense koninklijke familie toch even voor de pers.

Felix is de jongste zoon uit prins Joachims eerste huwelijk met Alexandra Manley (oudroze jas), die na hun breuk gravin van Frederiksborg werd. Het stel is goed gescheiden en kan nog uitstekend door één (kerk)deur. De hele familie was uitgerukt voor het bijzondere moment, waarbij vooral zijn nichtjes prinses Isabella en prinses Josephine uitblonken ↓ in cuteness (neef Vincent leek het niet zo te kunnen boeien).

© PPE Agency / Christopherson

Late prins 

© Det Danske Kongehus

De paleiskerk is traditioneel de plek waar Deense Royals toetreden in de Evangelisch Lutherse kerk. Felix was met zijn belijdenis wat vroeger dan zijn klasgenoten die het pas eind april, begin mei doen. Daarentegen is hij een jaar ouder dan zijn broer Nikolai, zijn vader en zijn oom, kroonprins Frederik, toen die belijdenis deden. Felix is achtste in de lijn van de troonopvolging. Enjoy the pics!

© Det Danske Kongehus

 

© Det Danske Kongehus

Familieportret 

Bij het uitgaan van de kerk viel vooral op hoe koningin Margrethe en prins Hendrik toch wel stevig steun bij elkaar zochten om niet van het bordesje te vallen en zichtbaar blij waren toen ze eenmaal stevig stonden. 

Lees ook:

Openingsbeeld © PPE Agency / Christopherson

Laatste nieuws

Zie ook