Steeds meer vragen over de ‘baan’ van prinses Beatrice

Volgens prins Andrew van York is zijn dochter Beatrice een 'business matchmaker', een soort zakelijke koppelaar. De vraa...

Lees ook

Volgens prins Andrew van York is zijn dochter Beatrice een ‘business matchmaker’, een soort zakelijke koppelaar. De vraag is wat dat inhoudt en voor wie de prinses van York nu precies werkt.

Prinses Beatrice kampt met nogal wat imagoproblemen, omdat ze haar eindeloze vakanties hooguit lijkt te onderbreken met buitenlandse reisjes, al dan niet (en meestal niet…) voor een goed doel.

Royaltywatchers zaten dan ook rechtovereind toen bekend werd dat ze met haar eigen business consultancy een deal had gesloten met een sexy tech start-up die naar de beurs in New York wil. De beursdebutant in kwestie is Afiniti, dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie.  

‘Geen idee’  

© ANP

Voor iemand die erom bekend staat nog nooit echt te hebben gewerkt, leek dit goed nieuws. Hoe graag haar vader haar ook naar voren schuift als potentiële fulltime royal, dat gaat niet gebeuren. Zodat ze maar beter in haar eigen onderhoud kan leren voorzien. De vraag is wat ze nu precies doet als ‘business matchmaker’. Een insider van het hof zegt eerlijk geen idee te hebben voor wie Beatrice werkt en wat haar rol is bij de eventuele beursgang van Afiniti.  

‘In zaken’ 

© Getty Images

Het kantoor van de hertog van York weigert verdere uitleg te geven en valt bij The Daily Beast terug op het antwoord dat ‘Beatrice in zaken is’. Wat absurd vaag is en van alles kan betekenen. Nog vreemder is het antwoord van Afiniti waar ze helemaal niet willen reageren op de vraag of het nu wel of niet waar is dat de prinses een link met het bedrijf heeft. Serieus, als je een prinses met fabuleuze naamsbekendheid en een leuk netwerk aan boord hebt, dan wil je dat toch laten weten? 

Samen op pad  

© ANP

Wat weten we wel? Prinses Beatrice (links, rechts haar zus prinses Eugenie) was eerder dit jaar samen met Zia Chishti, de oprichter van Afiniti, aanwezig op het World Economic Forum in Davos. In zijn entourage vergezelde ze hem op ‘meetings en feesten’. Daar zou je uit op kunnen maken dat ze een soort ‘brand ambassador’ is die het bedrijf vertegenwoordigt voor potentiële investeerders. 

Adres onbekend  

© ANP

Het blijft echter gissen. Haar bedrijf zou opereren onder de auspiciën van Sandbridge Capital, maar niemand weet de naam, de relatie of zelfs maar het adres van waar ze kantoor zou houden. Prins Andrew (links) struikelde zelf regelmatig over zijn geheimzinnige contacten met de zakenwereld. Zo verkocht hij onder redelijk schimmige omstandigheden de ruïne van het huis waar hij met Sarah Ferguson woonde voor drie miljoen pond meer dan de vraagprijs aan een Kazachstaanse miljardair.

Snel cashen?  

© ANP

Sarah zelf staat ook bekend als iemand die niet vies is van een shady deal waarbij ze onder andere haar ex Andrew in de aanbieding gooide. Met zulke ouders zou Beatrice zelf best wat transparanter mogen zijn over haar activiteiten, alleen al om geruchten de kop in te drukken en haar oma, de Queen, niet voor de voeten te lopen. Als ze echt zelfstandig wil zijn, zou ze haar titel kunnen laten vallen en gewoon eens aan de slag kunnen gaan. Al was het alleen al om duidelijk te maken dat ze niet even snel wil cashen op haar koninklijke status.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Andrew Cowie / ANP, bron: The Daily Beast

Laatste nieuws

Zie ook