Meghan Markle poseert als ’toekomstig leider’

Het moet niet gekker worden. Meghan Markle, de vriendin van prins Harry, wordt door Vanity Fair gepitcht als 'een van de...

Het moet niet gekker worden. Meghan Markle, de vriendin van prins Harry, wordt door Vanity Fair gepitcht als ‘een van de leiders van de toekomst’, waar de Daily Mail meteen ‘Net als Diana!’ achteraan riep.

Calm down, dear. Zonder ook maar iets gemeens te willen zeggen over Meghans humanitaire activiteiten, hebben die bepaald niet het niveau van, pakweg Angelina Jolie. En zonder haar relatie met prins Harry zou ze vermoedelijk alleen bekend zijn als de actreutel van ‘Suits’ die een beetje bijklust in goede daden doen, waar ook haar eigen imago erg van opkikkert.

Maagdelijk wit

© Vanity Fair  

Maar goed, ze heeft dus Vanity Fair gehaald. In maagdelijk / bruidswit. En hoewel de foto een béétje gefotoshopt lijkt en ook een béétje ostentatief is, staat ze er toch maar mooi, tegen de skyline van Ottawa, in illuster gezelschap. De dames rechts van haar zijn Mary Robinson, voormalig president van Ierland, dichter Fatina Bhutto en vrouwenrechtenactivist Loujain al-Hathloul. Wie hier voor kiest, mag nooit meer zeuren over media-aandacht.

Positief type

Het is Meghan overigens gegund. Zolang Harry haar geen aanzoek heeft gedaan, is ze een vrije vrouw en mag ze doen en laten wat ze wil. Het is ongebruikelijk om zo de publiciteit te zoeken in een relatie met iemand die zo dicht bij de troon zit. En ook een beetje tegenstrijdig voor iemand die haar Instagram volledig heeft gecureerd zodat er uitsluitend nog positieve en nobele zaken ter sprake komen. Maar ze lijkt precies te weten waar ze mee bezig is. Mocht De Ring er niet komen, dan kan ze mooi ’toekomstig leider’ op haar conto schrijven. En mocht ze toch hertogin van Sussex worden, dan geeft ze hiermee een niet onaardig visitekaartje af, als potentiële royal 2.0. Well played, Meghan. Well played.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Desiree Navarro / Getty Images

Laatste nieuws