Prinses Beatrix op Aruba: de mooiste foto’s

De magie van de Antillen is dat de Oranjes er altijd net even iets losser zijn. Of het nu komt door de temperatuur, de b...

Lees ook

De magie van de Antillen is dat de Oranjes er altijd net even iets losser zijn. Of het nu komt door de temperatuur, de bevolking of de sfeer, de pret spat er altijd vanaf.

Beatrix is momenteel voor een driedaags werkbezoek op Aruba op uitnodiging van het Nationaal Park Arikok. Dat maakt deel uit van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), waarvan Prinses Beatrix beschermvrouw is. Tijdens haar verblijf bezoekt zij ook het Spaans Lagoen, de Bubaliplas en de Universiteit van Aruba. Druk programma, dus. En een uitstekende reden om even terug te blikken op haar eerdere momentjes in de Cariben. 

1958: gala

© ANP

Beatrix op een galareceptie in Fort Amsterdam, op een reis in 1958. Zo mooi! 

1965: lammetje

© ANP

Als royal krijg je de gekste cadeaus. Bij een bezoek aan St Maarten kreeg prinses Beatrix een wit lam aangeboden door de bewoners van Koolbaai. Later filmde ze zelf het natuurschoon rond het Gotomeer op Bonaire, tijdens een rondrit. En werd daarbij uiteraard ook zelf ↓ vastgelegd.

© ANP

1980: dansje

© ANP

Beatrix, net een half jaar koningin, doet samen met Claus een rondjedansje ‘op de Antillen’. Er staat jammer genoeg niet bij waar, maar ze had een beeldige blauwe badmuts op. En de witte schoenen verklaren we hierbij tot de ultieme ode aan de eighties. Ze kwamen later bij met een slokje ↓ kokosmelk. Die zonnebril kan gewoon weer, #vintagechic.

© ANP

1992: huggen

Caption

Prins Johan Friso. die natuurlijk weet hoe de knuffels van zijn moeder voelen, kijkt hier lachend toe hoe Beatrix een jonge fan hugt.  

1999: doorweekt  

© Benelux Press /ANP

Tijdens een avondbezoek aan het gebied rondom St. Michielsbaai werd Beatrix drijfnat door een golf die over de ommuring heen sloeg. Hare Koninklijke Perfectionista vond het niet fijn dat de Royal Valhelm doorweekt en wel instortte, maar liet zich toch zonder morren toejuichen door de bevolking die haar bezoek zeer op prijs ↓ stelde.

© Raymond Rutting / ANP

1999: Claus

© Raymond Rutting / ANP

Dat bezoek in 1999 leverde nog een wereldfoto op: koningin Beatrix en prins Claus kijken hier samen  naar de schade en de ruwe zee op Westpoint Curaçao, #hoeliefisdit? 

2001: bagage

© Lex van Lieshout / ANP

Je zou denken dat een koningin reist met minimaal acht hutkoffers, maar kijk nou eens: dit is de aankomst van de Koninklijke Bagage op Saba. Mariah Carey zegt nu argeloos: ‘Dit is de bagage voor een uurtje, toch?’ Nee hoor, ’travelling light’ heet zoiets.

2005: Curaçao

© Robin Utrecht / ANP

Koningin Beatrix heeft hier een onderonsje met een speler van het Nederlandse voetbalteam. Het elftal behaalde de eerste plaats tijdens de Koninkrijks-spelen die op Curaçao werden gehouden. De vorstin was in het kader van haar 25-jarig regeringsjubileum aanwezig bij de sluiting van de spelen. 

2006: Cruijff

© Robin Utrecht / ANP

Koningin Beatrix en Johan Cruyff openen samen het nieuwe voetbalveld van Jaburibari. En Hare Majesteit lijkt hier te vragen of het misschien niet beter is dat Cruijff zich over de voetbal ontfermt. En heel menselijk: ook een vorstin heeft bij tropische temperaturen last van de ↓ warmte. 

© Lex van Lieshout / ANP

2006: Ariane

© Robin Utrecht / ANP

Kon Beatrix bezoekt hier klein Bonaire, een eilandje voor de kust van Bonaire waar schildpadden zich voortplanten. Een van de schildpadden laat zij zelf vrij. De schildpad is door Beatrix vernoemd naar haar jongste kleindochter, Ariane. 

2011: swingen

© Robin Utrecht / ANP

Koningin Beatrix danste in 2011 mee tijdens het feest Fiesta Popular in het Linear Park op Aruba. Samen met kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima bracht ze toen een tiendaags officieel bezoek aan het Caribische deel van het Koninkrijk. En ook op een ander moment in Rincon was er geen ontkomen ↓ aan.

© PPE Agency / Edwin Veloo

2014: bootje 

© Remko de Waal / ANP

Prinses Beatrix maakt een rondvaart door Simpson Bay Lagoon, tijdens het driedaags bezoek aan Sint Maarten. Het was een leuk bezoek met spontane momenten. Hieronder wordt ze bij vertrek van de  Belvedere Community Foundation, een project van Unicef, omhelst door een jonge fan die duidelijk haar inner oma aansprak.

© Remko de Waal / ANP

Lees ook: 

Openingbeeld © PPE Agency / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook