Jennifer Grey doet pijnlijke onthulling over de lift in Dirty Dancing

Dirty Dancing is de klassieker die ie-der-een minstens één keer heeft gezien. Eraan terugdenkend worden we...

Lees ook

Dirty Dancing is de klassieker die ie-der-een minstens één keer heeft gezien. Eraan terugdenkend worden we meteen weer verliefd op Patrick Swayze en er hangt een heerlijk romantische vibe in de film. Hoogtepunt is natuurlijk de iconische lift-scene.

En laat Jennifer Grey – de tegenspeelster van Patrick Swayze – nu net een pijnlijke onthulling doen over de lift die dertig jaar geleden (ja, echt) op het witte doek te zien was. Het gaat om de lift-scenes in het water. “Ik kan me herinneren dat het water heel, heel, héél koud was. Je moet heel jong zijn om zo lang in dat koude water te kunnen zijn”, grapt ze. “Ik kan me herinneren dat ik dacht: kun je sterven als je tepels exploderen? Het voelde gewoon niet gezond om in dat water te zwemmen.” Maar dat was blijkbaar niet eens het ergste van de scène. Patrick Swayze had op het moment van de opnames een blessure aan zijn knie waardoor de lift voor hem erg pijnlijk was.

Draaien

Ook de einddans ging niet als gepland. De vloer waarop Jennifer en Patrick moesten dansen, was namelijk net geverfd. “Ik kan me herinneren dat het een beetje plakkerig was. Ik kon lastig draaien omdat mijn voeten bleven plakken.”

Later dit jaar komt de remake van Dirty Dancing uit, met Abigail Breslin en Colt Prattes in de hoofdrol. Ondanks dat de hoofdrollen door andere acteurs worden vertolkt, zal de verhaallijn hetzelfde blijven.

Lees ook: 

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook