Kroonprins Frederik laat koning Filip zweten

Wat opvalt bij het staatsbezoek van België aan Denemarken, is dat het programma grotendeels wordt gedragen door kro...

Lees ook

Wat opvalt bij het staatsbezoek van België aan Denemarken, is dat het programma grotendeels wordt gedragen door kroonprins Frederik van Denemarken en zijn vrouw Mary.

Op zich is dat ook wel logisch, want ze liggen in leeftijd veel dichter bij koning Filip en koningin Mathilde van België dan koningin Margrethe van Denemarken. Het informele contact leidde tot het openbreken van het programma, iets wat maar zelden gebeurt bij een staatsbezoek.  

Frederik nodigde gisteren in de late middag Filip uit om even iets comfortabelers aan te trekken en een eindje te gaan hardlopen. Ook omdat voor het avondprogramma weer zitvlees nodig was.

Royal joggingpak

© Belgische Monarchie

Frederik en Filip holden drie kwartier door Kopenhagen, van het paleis naar vesting Kastellet. Onderweg stopten de Koninklijke Hoogheid en de Majesteit even om het beeldje van De Kleine Zeemeermin te bewonderen. De beveiliging was niet ingesteld op de spontane actie en was ronduit verrukt om even uit te kunnen hijgen.  

© ANP

Mary en Mathilde hadden een minder sportief dagprogramma, afgezien van een worsteling met een flesje water.

© ANP

’s Avonds voegde koningin Margrethe II zich weer bij het gezelschap voor de contraprestatie. Mathilde’s rode japon is van Natan Couture. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook