Luxemburg: prins Sébastien is leuk opgedroogd

De laatste keer dat we prins Sébastien, de jongste zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria-Teresa, zage...

Lees ook

De laatste keer dat we prins Sébastien, de jongste zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria-Teresa, zagen (de vrouw naast hem is zijn zus Alexandra), was hij nog een beetje lompe puber.

Nou, no more! Na zijn studie in de Verenigde Staten te hebben afgerond, tekende Sébastien (24) voor een opleiding van 44 weken op de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst in Engeland. En daarbij hoort een trainingsprogramma voor topfitte types én een smakelijk uniform.

© Cour grand-ducale / Lola Velasco 

Sébastien is op Sandhurst een jaargenoot van kroonprins Hussein van Jordanië. De officiersopleiding is een must onder mannelijke royals. Wijlen koning Hussein van Jordanië zat erop, net als de huidige koning Abdullah. Ook prins William en prins Harry deden er hun officiersopleiding, net als Winston Churchill.

© Cour grand-ducale / Lola Velasco 

Sébastien speelde op de universiteit veel rugby waar zijn potige postuur goed bij van pas kwam. Tijdens zijn Sandhurstopleiding is duidelijk dat hij met heel andere fysieke uitdaging te maken krijgt. De prins is leuk opgedroogd en we zijn nu eenmaal suckers voor mannen in uniform.

© Cour grand-ducale / Lola Velasco 

De groothertog en zijn vrouw stonden naast hem te glimmen van trots en waren uiteraard aanwezig bij het galadiner van de kadetten. Sébastien zit in de Normandy Company en hoopt op 11 augustus 2017 af te zwaaien.

© Cour grand-ducale / Lola Velasco 

Sébastien is zesde in lijn van de troonopvolging, verwacht wordt dat hij een baan zal zoeken en af en toe zijn ouders zal ondersteunen bij officiële taken.

Lees ook:

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook