Claudia Schoemacher: “Ik zakte weg in een zware depressie”

Claudia Schoemacher had alles. Totdat haar man Robert in 2015 ineens failliet ging. Ze kreeg een depressie en kwam vijft...

Lees ook

Claudia Schoemacher had alles. Totdat haar man Robert in 2015 ineens failliet ging. Ze kreeg een depressie en kwam vijftien kilo aan, maar inmiddels is ze gelukkiger dan ooit. “We hebben elkaar nog”, vertelt ze aan Beau Monde.

Robert Schoemacher had zijn eigen kliniek voor esthetische chirurgie, maar in 2015 werd hij persoonlijk failliet verklaard. Dat was een zware klap voor Claudia, die normaal gesproken wel wat kan hebben. “Ik durfde het huis niet meer uit”, geeft ze toe. “Ik wilde het liefst verdwijnen.” Claudia raakte in een depressie en besloot naar Spanje te verhuizen. Claudia: “Ik heb zelf nooit zelfmoord overwogen, vanwege mijn dochter Livia. Maar ik begreep het ineens wel.”

Vijftien kilo

Tijdens die heftige periode veranderde Claudia van een sexy glamourpoes in iemand die zich niet eens vrouwelijk meer voelde. “Ik heb twee jaar in mijn duster gewoond en ben vijftien kilo aangekomen. Pas bij deze fotoshoot voor Beau Monde realiseer ik me weer dat ik vrouw ben. Dat ik gezien mag worden.”

Meer weten over de heftige periode die Claudia doormaakte en hoe het nu met haar gaat? Je leest het in de kakelverse Beau Monde, waarin een uitgebreid interview én fotoshoot met haar staat. Vanaf 29 maart in de winkel! 

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook