Gaat deze actrice de rol van prinses Diana vertolken?

Vorige maand werd al bekend dat het tweede seizoen van de tv-serie Feud om prins Charles en prinses Diana zal draaien. S...

Lees ook

Vorige maand werd al bekend dat het tweede seizoen van de tv-serie Feud om prins Charles en prinses Diana zal draaien. Sindsdien zijn er een hoop speculaties over wie de rollen zullen gaan vertolken – en daar is nu mogelijk meer duidelijkheid over.

De Amerikaanse serie Feud gaat over beroemde vetes en zal het huwelijk tussen Diana en Charles in tien afleveringen belichten. Het zou wel eens kunnen dat actrice Sarah Paulson (bekend van o.a. American Horror Story) de iconische rol van Diana zal gaan vertolken. Haar collega-actrice Kathy Bates noemde Paulson tijdens een panelgesprek in Beverly Hills onlangs namelijk een aantal keer “the people’s princess”, een bijnaam die de Prinses van Wales altijd droeg.

Het is in ieder geval geen gekke gedachte: de Amerikaanse actrice won meerdere awards voor haar rol als Marcia Clark in de serie The People v.s. O.J. Simpson. Eerder deze maand gaf Paulson bovendien al aan dat ze de rol dolgraag zou krijgen. Tegen Entertainment Tonight zei ze: “I wanna play the Queen Mother!”

Het verhaal

De serie zal zich op het huwelijk tussen Charles en Diana focussen, die in 1981 trouwden. Het koppel scheidde in 1996 weer, een jaar voordat Diana verongelukte in Parijs. Prins Charles hertrouwde in 2005 met Camilla, nu hertogin van Cornwall.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook