Zien: kroonprins Hussein van Jordanië in uniform

Koningin Rania en koning Abdullah van Jordanië waren al apetrots op hun oudste zoon Hussein (22) toen die vorig jaa...

Lees ook

Koningin Rania en koning Abdullah van Jordanië waren al apetrots op hun oudste zoon Hussein (22) toen die vorig jaar afstudeerde. Maar ze stonden helemaal te glimmen toen hij zijn uniform aanhad.

Als kroonprins volgt Hussein een redelijk voorspelbaar pad van studies die handig zijn voor zijn aankomende koningschap. Vorig jaar kreeg hij zijn bul in internationale geschiedenis van Georgetown University in Washington. Daarna volgde een traject van diplomatenklasjes en een update van zijn  dienstplicht (hij is Eerste Luitenant in het leger van Jordanië).

Officer, gentleman

En nu studeert Hussein aan de prestigieuze Royal Military Academy Sandhurst, de Engelse officiersopleiding. Dat is een familietraditie, ook zijn vader Abdullah en zijn opa koning Hussein volgden deze opleiding. Zowel zijn vader als zijn moeder zette deze foto online. “Stralend en zo trots als elke ouder zou zijn, met Hussein bij het regimentsdiner van Royal Military Academy Sandhurst,” schreef koningin Rania erbij. 

Koning op Twitter!

Koning Hussein besloot er zelfs persoonlijk voor op Twitter te gaan en maakte er zijn eerste post van: “Hussein in zijn uniform zien herinnert me aan mijn dagen op Sandhurst. Trots op je, zoon.”

‘Hoi pap!’

في استقبال جلالة سيدنا في ساندهيرست #أردننا Welcoming His Majesty at Sandhurst #OurJordan #TB

Een bericht gedeeld door Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) op

Hussein postte ook zelf een kiekje van het evenement, hier ontvangt hij zijn vader bij de academie. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook