Openhartig interview met Diana gebruikt in schoolklassen

De ervaringen van prinses Diana zullen in Britse schoolklassen gebruikt worden om kinderen iets te leren over menta...

De ervaringen van prinses Diana zullen in Britse schoolklassen gebruikt worden om kinderen iets te leren over mentale problemen. De prinses, die bijna twintig jaar geleden overleed, onthulde in 1995 dat ze leed aan een depressie, een eetstoornis en zelfverminking.

De prinses maakte dat destijds bekend via een interview in BBC’s Panorama. Haar openheid zal nu worden gebruikt om schoolkinderen te helpen. Ook de ervaringen van onder anderen de bekende Britse voetballer David Beckham en de overleden Star Wars-actrice Carrie Fisher worden gebruikt in het initiatief, met als doel het stigma rondom mentale issues te verminderen. 

Overwonnen

“Het is algemeen bekend dat Diana last had van verschillende mentale problemen”, vertelt haar beste vriendin Rosa Monckton aan The Mail of Sunday. “De manier waarop ze haar problemen overkwam, was buitengewoon”, zegt Monckton, die het initiatief aanmoedigt.

Het project start op meer dan honderd geselecteerde scholen. Kinderen vanaf ongeveer acht jaar krijgen lessen in mindfulness en ontspantechnieken. In het project wordt de kinderen ook gevraagd welke celebs en royals last hadden van mentale ziektes. Daar komen de ervaringen van verschillende beroemdheden aan bod.

Lees ook:

Bron: The Daily Mail | Beeld: ANP

Laatste nieuws