Celebs woest op vliegmaatschappij om weigeren meisjes in leggings

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines ligt onder vuur. Gisteren haalde de maatschappij twee jonge meisje...

Lees ook

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines ligt onder vuur. Gisteren haalde de maatschappij twee jonge meisjes van een vlucht omdat ze slechts een legging droegen. Meerdere celebs uitten na het incident hun ongenoegen op internet.

Wat er gebeurde: twee meisjes mochten niet in het vliegtuig stappen, vanwege de kleding die ze aanhadden. Ze kregen de keuze om zich om te kleden, anders mochten ze niet meereizen met de binnenlandse Amerikaanse vlucht. Een van de meisjes zou pas 10 jaar oud zijn.

Not amused

Diverse sterren reageerden boos op social media, nadat een medereiziger het incident op Twitter zette. Onder andere Chrissy Teigen reageerde verbaasd. “Ik heb eerder met United gevlogen zonder broek aan”, zegt het supermodel op Twitter. “De volgende keer draag ik alleen een spijkerbroek en een sjaal”, grapt ze vervolgens.


Kledingvoorschriften

United Airlines verdedigt de beslissing om de meisjes te verwijderen en zegt dat de tieners met een speciaal tarief vlogen, omdat ze vrienden of familie van een medewerker waren. In zulke gevallen telt volgens de vliegmaatschappij een strengere dresscode. Komiek Sarah Silverman is echter not amused en laat zelfs weten van maatschappij te veranderen. “Ik vlieg heel vaak. Sta op het punt in april op tournee te gaan en ik wissel al mijn vluchten met United voor een andere luchtvaartmaatschappij”, zegt ze boos.

Ook de Canadese acteur Seth Rogen vindt het kledingvoorschrift belachelijk. Hij reageert:

 

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook