Verrassing: prins George gaat toch niet naar eliteschool

Verbazing alom: prins George van Cambridge (3) gaat in september niet naar het elitaire Wetherby, maar naar een aanzienl...

Lees ook

Verbazing alom: prins George van Cambridge (3) gaat in september niet naar het elitaire Wetherby, maar naar een aanzienlijk aardser instituut: de gemengde Thomas’s School in Battersea.

Kensington Palace heeft bevestigd dat prins William en hertogin Kate na lang nadenken hebben gekozen voor normaal basisonderwijs voor hun oudste zoon. Thomas’s staat bekend als een middle class school, waarvan het schoolgeld 20.780 euro per jaar is. 

Familieschool 

Het motto van de school is ‘wees aardig’ en de nadruk ligt naast onderwijs op het kweken van hoffelijkheid, zelfvertrouwen, nederigheid en leren geven in plaats van nemen. ‘Een beste vriend’ hebben wordt er ontmoedigd: “Schoolkinderen zouden veel goede vrienden moeten hebben zodat er niemand wordt buitengesloten,” aldus hoofdmeester Ben Thomas (de school met vier filialen is een familiebedrijf). 

Normale jeugd

© Kensington Palace

William en Kate hebben aangegeven dat ze niet willen dat George een voorkeursbehandeling krijgt en dat ze hopen dat ‘hij en zijzelf gewoon kunnen meedraaien in de schoolgemeenschap,’ aldus Kensington Palace. Good luck with that met beveiliging op het schoolplein, maar het is vast goed bedoeld. 

Geen eliteklas

© Thomas’s School

Dit wordt straks het schooluniform van de prins. Naast rekenen, taal en andere basisvakken krijgt George ook kunst, ballet, toneel, ICT, Frans, muziek en gymnastiek van gespecialiseerde onderwijzers. De meeste kinderen die erop zitten komen uit de welgestelde middenklasse, hun ouders zijn bankiers, journalisten, aandeelhandelaren. Het is bepaald niet de klassieke eliteroute richting Eton, die prins William en zijn broer Harry aflegden. De hertog en hertogin van Cambridge verhuizen deze zomer van Norfolk naar Londen. Daar zal ook hun dochter  prinses Charlotte, die in mei 2 jaar wordt, voor het eerst naar de peuterschool gaan.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Kensington Palace

Laatste nieuws

Zie ook