De Queen wil nieuwe gordijnen (voor 1000+ kamers)

Koningin Elizabeth is toe aan nieuwe gordijnen en zoekt daarom een ervaren stoffeerder, om meer dan duizend kamers in ha...

Koningin Elizabeth is toe aan nieuwe gordijnen en zoekt daarom een ervaren stoffeerder, om meer dan duizend kamers in haar paleizen op te frissen.

Volgens de vacature van The Royal Household moet de toekomstige stoffeerder van de koningin begrijpen dat gordijnen zorgen voor de ‘finishing touch’. En over uithoudingsvermogen beschikken, want men zegt er eerlijk bij dat de klus ‘een behoorlijke uitdaging is’.

Enorme klus  

© Max Nash / ANP

Het gaat hier om een klus waarmee kilometers stof gemoeid zijn. Niet alleen zijn de vertrekken in de paleizen erg hoog, het gaat om de vitrage en overgordijnen van Buckingham Palace, Windsor Castle en St. James’s Palace. De drie koninklijke residenties tellen meer dan duizend kamers, ieder met eigen meubilair en stoffering. En die laatste zijn óók aan een opknapbeurt toe. Laten voor de ongelukkige die deze baan krijgt, hopen dat hij een team mag inschakelen.

Fulltime stoffeerder  

© WPA Pool / Getty Images

Elizabeth wil een fulltime gordijnenmaker, die aan ‘meerdere projecten’ gaat werken en met ‘een groot aantal historische objecten’ aan de slag moet. De koningin zoekt een ‘expert met ruime ervaring’ en stelt hoge eisen aan het afwerkingsniveau.

Queen zoekt bikkel

© Justin Tallis / ANP

Kandidaten moeten dan ook niet alleen met een machine kunnen naaien, maar ook met de hand. Wie in dienst mag treden van het Koninklijke Huishouden, krijgt Windsor Castle als standplaats, een jaarsalaris van ruim 25.000 euro, secundaire arbeidsvoorwaarden als een pensioenregeling en vermoedelijk een potentiële burn-out in het vooruitzicht.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws