Gloria Estefan over haar grote liefde: ‘Emilio veranderde mijn levenspad’

Cubaanse vluchtelinge wordt internationale superster, om op het hoogtepunt van haar carrière in een rolstoel te b...

Lees ook

Cubaanse vluchtelinge wordt internationale superster, om op het hoogtepunt van haar carrière in een rolstoel te belanden. Gelukkig lijkt Gloria Estefans levensverhaal – nu ook te zien in de musical ‘On your feet’ – te eindigen in een good old happily ever after.

Onmisbaar in het levensverhaal van Gloria: haar liefde voor Emilio Estefan. “Ik studeerde internationaal recht aan de universiteit en zou naar Frankrijk gaan voor een uitwisselingstraject. In mijn vrije tijd zong ik bij de Miami Sound Machine. Emilio was de leider, dus feitelijk mijn baas. Ik vond hem charmant, maar hij had een veel oudere vriendin, 36 was ze. Na een jaar was die vriendin weg. Emilio was 22, ik achttien. Hij vroeg me uit. Mijn moeder vond het leuk voor me. Bij het tweede afspraakje keek ze minder blij. Bij de derde date sloeg ze de deur in zijn gezicht. Ze vond muzikanten flierefluiters. Ze wilde beter voor haar dochter.”

De ‘flierefluiter’ wist echter niet van wijken. Niet veel later – op 12 februari, het lukte hem niet twee dagen te wachten tot Valentijnsdag – vroeg Emilio Gloria ten huwelijk (“Ik zeg altijd tegen hem: knap dat je de enige maagd van Miami wist te vinden”). Ze hing haar studie aan de wilgen en stortte zich fulltime op het zingen. En al duurde het twaalf jaar (!) voordat haar moeder Emilio vergaf dat hij Gloria ‘wegkaapte’, de zangeres zou het zo weer doen. “Emilio veranderde mijn levenspad, maar dat heeft zo moeten zijn. En ik wil mijn pad met niemand anders lopen dan met hem.” 

Dit interview verscheen in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: Getty Images Interview: Sandra ten Brink

Laatste nieuws

Zie ook