Prinses Laurentiens nieuwe job: gasthoofdredacteur van ‘Naar School’ magazine

Met drie kinderen en haar inzet voor projecten om laaggeletterdheid in Nederland te bestrijden heeft prinses Laurentien...

Lees ook

Met drie kinderen en haar inzet voor projecten om laaggeletterdheid in Nederland te bestrijden heeft prinses Laurentien tijd in haar agenda gevonden voor een nieuwe job. Haar goedgevulde cv wordt nu uitgebreid omdat ze zich gasthoofdredacteur van het magazine Naar School mag noemen. En wat ziet ze er trots uit als ze het eerste exemplaar in ontvangst neemt!

Voor de speciale uitgave koos Laurentien voor het thema ‘kinderen aan het woord’. Zo vindt ze het erg belangrijk dat kinderen mogen meebeslissen over maatschappelijk vraagstukken. “Kinderen kunnen dat en kinderen willen dat,” vertelt de prinses.

Het blad is onder andere gevuld met artikelen die gaan over het aandacht geven aan kinderen. Maar hoe gaat dat thuis bij de Oranjes? “Kijk, alles draait om ‘de tijd nemen voor dingen’ en ik weet ook als moeder dat je niet altijd de tijd hebt. Maar kinderen voelen dat natuurlijk als geen ander aan.” Daar wordt ze als moeder ook op aangesproken door Eloise, Claus-Casimir en Leonore. Als Laurentien een volle agenda heeft zeggen de kinderen weleens: “Wij zijn ook belangrijk.” Lees hier meer over Laurentien en haar kinderen in Naar School.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook