Oranjes naar begrafenis prins Richard

De banden van koningshuizen onderling zijn zeer hecht. Dat blijkt uit het feit dat koning Willem-Alexander, koningin M&a...

Lees ook

De banden van koningshuizen onderling zijn zeer hecht. Dat blijkt uit het feit dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix vandaag aanwezig zijn bij de uitvaart van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Willem-Alexander en Máxima waren getuige van het laatste openbare optreden van prins Richard in Denemarken, tijdens hun staatsbezoek aan het land. Het komt niet zo vaak voor dat een niet zo heel bekende royal – prins Richard bleef graag wat in de luwte – zoveel royals uit de eredivisie trekt voor zijn laatste reis. 

Denen in rouw

© Det Danske Kongehus

Prins Richard was de man van prinses Benedikte van Denemarken, een zus van koningin Margrethe van Denemarken. Die draagt sinds het bericht van de dood van haar zwager rouwkleding, ook bij de ontvangst van NAVO-baas Jens Stoltenberg. De voltallige Deense koninklijke familie wordt verwacht voor de afscheidsdienst in de Evangelische Stadskirche. De Grieken zijn nauw verwant met de Denen, daarom komen koning Constantijn en koningin Anne-Marie zelf naar de begrafenis. Anne-Marie is de andere zus van Benedikte. 

Scandi-delegatie

© Ragnar Singsaas / Getty Images

Ook koningin Silvia van Zweden en haar dochter prinses Madeleine zullen prins Richard de laatste eer bewijzen in Bad Berleburg. En aangezien Richard ook hecht bevriend was met Harald en Sonja van Noorwegen, worden eveneens Noorse royals verwacht: prinses Märtha Louise vertegenwoordigt haar ouders. De naaste familie verzamelt zich al heel vroeg in de slotkapel van Slot Berleburg, de afscheidsdienst wordt ’s middags gehouden.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws

Zie ook