William en Kate: geslaagd charmeoffensief in Parijs

'Soft diplomacy' kan aan de hertog en hertogin van Cambridge worden overgelaten. Het stel pakte tijdens een tweedaags be...

Lees ook

‘Soft diplomacy’ kan aan de hertog en hertogin van Cambridge worden overgelaten. Het stel pakte tijdens een tweedaags bezoek Parijs vakkundig in.

Van enige spanning over prins Williams uitbundige skitrip was geen sprake, het lijkt er steeds meer op dat Kate uitsluitend smakelijk heeft gelachen om Williams poging tot cool zijn, terwijl hij danste als een brave huisvader (op Hushpuppies…). De onderlinge sfeer was relaxed en het stel nam alle tijd voor de onderdelen van het bezoek. 

George’s knuffel

© ANP

Tijdens een encounter met Zena en Graeme Hilton, die op het Trocaderoplein naar een oefenpotje rugby voor kinderen hadden staan kijken met hun eigen kroost, raakte Kate aan de praat met Zena. “Ze vroeg naar het knuffelaapje dat mijn dochter Anna in haar handen had en zei dat prins George een knuffelkonijn heeft dat Bum Bum heet.” Weten we dat ook weer. 

‘Sympa’ in Chanel

© ANP

In een militair ziekenhuis en later in Les Invalides spraken ze met slachtoffers van de aanslagen in Nice en het Bataclan theater. Kate draagt hier Chanel – diplomatieke knipoog naar de Franse haute couture – en aan heur onberispelijke blow out te zien, was haar kapper Amanda Tucker mee naar Parijs. Ook nieuw: een paar Tod’s pumps waarmee ze de kasseien makkelijker trotseerde dan op haar gebruikelijke hoge hakken.

La tour Eiffel 

© ANP

Uiteraard was er ook tijd voor het ultieme kiekje in Parijs, met op de achtergrond de Eiffeltoren. Je ziet hier dat ze het zelf ook best een tikje cliché vinden, maar zulks hoort bij de ‘soft diplomacy’ waarmee Engeland de verhoudingen met Frankrijk goed hoopt te houden nu de Brexit steeds concreter wordt.  

Liefde voor Monet 

© Getty Images

Vervolgens gingen prins William en hertogin Kate naar het Musée d’Orsay waar ze de Impressionistengalerij bezochten. Op verzoek van de Cambridge’jes bleef het museum open voor de rest van het publiek. Het stel toonde vooral belangstelling voor het werk van Monet. 

‘Au revoir for now’

© Getty Images

Het laatste onderdeel van het bezoek was het bijwonen van een rugbywedstrijd tussen Frankrijk en Wales. Frankrijk scoorde in de 100ste minuut en won, wat Kate – hier in een rode Carolina Herrera –  aanzienlijk beter kon hebben dan William, beschermheer van de Welsh Rugby Union. Daarna keerde het stel terug naar Engeland. Kensington Palace twitterde namens hen het volgende: “Twee ongelofelijke dagen in Parijs! We willen iedereen bedanken die het bezoek zo gedenkwaardig heeft gemaakt. Au revoir voor nu.” 

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook