Monaco: prinses Caroline schittert op Rozenbal

Het Rozenbal, een van de society hoogtepunten van Monaco, werd gisteren vooral opgeluisterd door prinses Caroline van Ha...

Lees ook

Het Rozenbal, een van de society hoogtepunten van Monaco, werd gisteren vooral opgeluisterd door prinses Caroline van Hannover en Monaco, en de Casiraghi’s.

Niemand weet waarom prins Albert en prinses Charlene niet aanwezig waren. Charlene liet al eerder verstek gaan. Officieel om prinses Caroline de ster van de avond te laten zijn, officieus omdat de dames geen hartsvriendinnen zijn. Albert is meestal wel aanwezig.

© Valery Hache / ANP

Het was dus aan de kinderen van prinses Caroline om het bal de nodige luister bij te zetten. Caroline is samen met haar broer Albert voorzitter van de Princess Grace Foundation van hun moeder Grace Kelly. De opbrengt van het Rozenbal, dat al sinds 1954 wordt gehouden, komt ten goede aan de stichting. Het bal is genoemd naar de favoriete bloemen van de filmster / prinses. 

Yummy mummy  

© Valery Hache / ANP

Kersverse ouders Pierre Casiraghi (de jongste zoon van prinses Caroline) en zijn vrouw Beatrice Borromeo waren van de partij, Beatrice was in het donkerblauw en Pierre gedroeg zich als een buitengewoon attente echtgenoot die de hele tijd aandrong dat Beatrice zou gaan zitten. Ze beviel op 28 februari van hun eerste kind, zoontje Stefano.  

Charlotte in Chanel

© Valery Hache / ANP

Charlotte Casiraghi – ze staat hieronder rechts – droeg een vintage Chanel ↓ van haar moeder.

© Valery Hache / ANP

Fashion, mensen  

© Valery Hache / ANP

Huisvriend Karl Lagerfeld deed dit jaar wederom de styling, hield de hele avond zijn zonnebril op en koos als thema de Wiener Secession. Dat was een vereniging beeldende kunstenaars – Gustav Klimt, Otto Wagner, Koloman Moser – die rond het fin de siècle veel invloed had. Caroline ontkwam dan ook niet aan zijn interpretatie van de Weense art nouveau en droeg een liefdesbaby tussen een stripverhaal en een schuimtaart in de categorie ‘Mens, wat heb je nou toch aan?’

Prinses Deena!  

© Valery Hache / ANP

Het royaltygehalte van de avond werd verder opgekrikt door wat Joegoslavische royals én prinses Deena Aljuhani Abdulaziz, hoofdredacteur van Vogue Arabië.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Valery Hache / ANP

Laatste nieuws

Zie ook