Prinses Marie stelt teleur in Groenland

Elke zichzelf respecterende Deense royal weet: bij een bezoek aan Groenland dient de couleur locale te worden omarmd. D...

Lees ook

Elke zichzelf respecterende Deense royal weet: bij een bezoek aan Groenland dient de couleur locale te worden omarmd.

Dat betekent priktruien, zevenmijlslaarzen met bont en alle folkloristische symboliek die daarbij komt kijken. Groenland is een autonoom gebied binnen het koninkrijk Denemarken en stelt de relaties met de royals zeer op prijs. Bij elk bezoek worden ze geleid langs de vier verkeerslichten die het land telt. Als tegenprestatie laten de royals zich fotograferen in de plaatselijke dracht. Wat altijd spraakmakende foto’s oplevert.

Dom bontje

Het valt dan ook behoorlijk tegen dat prinses Marie, de vrouw van prins Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe, op haar vierdaagse bezoek aan het land nog niet in een fijne trui of borstlap is gespot. Marie is afgereisd voor een conferentie over autisme, ze is beschermvrouw van de Nationale Associatie voor Autisme. Ook in 2011 was ze al eens op het eiland, toen voor een vakantie. Ook dat was een bontlaarsvrije aangelegenheid. De anderen doen hieronder even voor hoe het heurt, bij een bezoekje.

1952: vol ornaat

© ANP

Zo hoort het dus: van links naar rechts Margrethe, koning Frederik, Anne-Marie, koningin Ingrid en Benedikte. 

2014: Fred, Mary & the kids 

© ANP

Ook kroonprins Frederik en kroonprinses Mary toonden zich folkloristisch fabulous, al blijft Fred wel wat achter in kleurrijkheid. 

2015: Margrethe! 

© ANP

Zo’n look? You’ve gotta own it. Koningin Margrethe laat hier even zien wat zelfvertrouwen met een paar dikmakende rode dijlaarzen kan doen. En nu maar duimen dat Marie nog tot inkeer komt, het zijn foto’s om úren naar te kijken. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Harold Cunningham / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook