Kim Kötter en Kirsten Schilder: ‘Ik kan altijd haar corrigerende broekjes lenen’

Kim Kötter (34, organisator Miss Nederland-verkiezing en tv-personality) en Kirsten Schilder (32, getrouwd met Nick...

Lees ook

Kim Kötter (34, organisator Miss Nederland-verkiezing en tv-personality) en Kirsten Schilder (32, getrouwd met Nick Schilder, in maart uitgerekend van hun derde kindje) leerden elkaar acht jaar geleden kennen: “We zijn nu gewoon familie.”

Kirsten: “Kim was nog met haar ex, de eigenaar van het bedrijf Pre-scan. Nick en ik hebben een body scan uitgevoerd en daarna gingen we met zijn viertjes uit eten. Daar had ik helemaal niet zo’n zin in; eerst een dag onderzoeken en daarna uiteten met mensen die ik niet kende. Maar Nick wist zeker dat Kim en ik een enorme klik zouden hebben. Vanaf het moment dat we naast elkaar aan tafel zaten, is het ‘aan’. Kim is altijd zo open, oprecht en geïnteresseerd.”

Kim: “Het is dat we niet dicht bij elkaar wonen, anders zouden we dagelijks afspreken. Nu moeten we het vaak goed plannen wanneer we elkaar zien. Kirsten heeft me geforceerd naar huizen laten kijken in Volendam. En als zij iets in haar hoofd heeft, moet het ook gebeuren, maar helaas. Dat is te ver bij mijn familie in Twente vandaan. Dat is niet praktisch.”

Kirsten: “We passen als vriendinnen beter bij elkaar dan je misschien verwacht. Ik blijf graag op de achtergrond. Ben fulltime moeder en doe vrijwilligerswerk op school.”

Kim: “Ik ben helemaal niet zo’n glamourpoes hoor. Loop ook het liefst in een jeans, lekker met Kirsten aan de keukentafel. In bepaalde opzichten is ze meer glamorous dan ik. Vaak weet ik niet wat ik moet aantrekken voor een rode loper, dan kan ik altijd iets uit haar kast nemen.”

Kirsten: “Ja hoor, tot de corrigerende broekjes aan toe, haha! Ik vind het leuk om met Nick en Kim mee te gaan naar events, maar ik heb niet zoveel met de Miss Nederland-verkiezing, al ben ik enorm trots op Kim hoe ze dat allemaal aanpakt. Kim werkt mee aan ‘Vier handen op één buik’; dat vind ik echt een geweldig programma. Dat zij een helpende hand kan bieden aan een moeder die dat zo hard nodig heeft, dat benijd ik wel.”

Lees het hele interview in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: Mike van den Toorn Interview: Agnes Hofman

 

Laatste nieuws

Zie ook