Koningin Máxima: de insecten obsessie van de koningin

De meeste mensen krijgen al jeuk als ze aan insecten denken, maar koningin Máxima is dol op geleedpotigen. Als br...

Lees ook

De meeste mensen krijgen al jeuk als ze aan insecten denken, maar koningin Máxima is dol op geleedpotigen. Als broches dan: ze heeft er een hele collectie van.

Hier draagt ze een kloek exemplaar van Jan Taminiau, die ook het groene pak leverde. Niet iedereen kan het hebben om met een enorme meikever uit te rukken, Máxima zet er een complete trend mee.

© Evert Elzinga / ANP

Niemand weet of het een stil pleidooi voor het nut van insecten is, of Máxima de sieraden gewoon mooi vindt of dat ze er simpelweg lol in heeft om ons allemaal een beetje te trollen met haar beeldige beestjes. Feit is dat ze niet voor model miertje gaat en dat ze er zichtbaar pret mee heeft. Huiver / geniet even mee. 

Vlinder

© PPE Agency / Nieboer

Sieraden in de vorm van insecten raakten in de tweede helft van de 19de eeuw in zwang en piekten tijdens de Jugendstil periode. Daarin stonden natuurmotieven centraal, elke zichzelf respecterende fashionista liep destijds rond met diamanten wespen en gouden libellen. De vlinderbroche met diamanten en smaragden is een erfstuk van de Oranjes en behoorde ooit aan koningin Emma. Hij kan ook in het haar worden gedragen. 

Spinnen

© PPE Agency / Nieboer

In Máxima’s collectie met Enge Beestjes zitten ook nieuwe exemplaren met de nodige shock value. Zoals deze Argentijnse Celedonio spinnen van halfedelstenen en kristallen. Het is een originele keuze om mee aan te komen op een officieel bezoek. 

Mestkever

© PPE Agency / Nieboer

De herkomst van de scarabee met onyx, bloedkoraal en turkoois hebben we niet kunnen achterhalen. Afgaand op het model en vergelijken met wat er online in deze stijl wordt aangeboden, lijkt het een oud stuk te zijn: late Wilhelmina, vroege Juliana, gokken we.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Evert Elzinga / ANP

Laatste nieuws

Zie ook