Binnenkijken bij: de stadsvilla van Marlies Dekkers

Uit Beau Monde 2016: In de prachtige Rotterdamse stadsvilla van Marlies Dekkers is iedere ruimte een beleving op zich. D...

Lees ook

Uit Beau Monde 2016: In de prachtige Rotterdamse stadsvilla van Marlies Dekkers is iedere ruimte een beleving op zich. De lingerie-ontwerpster maakt dan ook geen plannen om te verhuizen of te restylen. “Soms heb ik wel zin om qua inrichting wat anders te doen, maar ik zou niet weten wat. Het is perfect zo.”

“In het begin moest ik wel een beetje wennen aan de omvang van dit huis,” bekent Marlies, terwijl ze een kop thee maakt. De ontwerpster zat het eerste half jaar het liefst beneden, in het souterrain. “Klein en knus, met mijn bloemetjesbehang en mijn bloemetjeskleed op tafel. Daar ontbijt ik nog steeds, rustig de dag beginnen.” Vanaf daar gaat Marlies – via de keuken in landelijke Engelse stijl, ook met bloemetjesbehang, dat is wel een thema in huis – naar de begane grond. “Het is wel een beetje donker, maar hier voel ik me het meest prettig.”

Martika de Sanders

“Ik reis over heel de wereld en ik kan me permitteren om vrijwel overal te wonen. Mede daarom is het zo bijzonder dat ik juist hier ben neergestreken, in het kleurrijke multiculturele Rotterdam-West. Dat is wel een beetje atypisch. Het swingt hier. In deze buurt voel ik me thuis, in tegenstelling tot een blanke enclave waar de meeste well-to-do mensen gaan wonen. Ik zou zo ongelukkig worden in een blanke provinciestad, ik ga bijna liever dood.”

Martika de Sanders
Martika de Sanders

Lees ook:

Beeld: Martika de Sanders Interview: Agnes Hofman

Laatste nieuws

Zie ook