Scheiding: mag prinses Tessy haar titel houden of niet?

Ondanks verwarrende posts van prinses Tessy is haar scheiding van prins Louis van Luxemburg inmiddels een feit. De vraag...

Lees ook

Ondanks verwarrende posts van prinses Tessy is haar scheiding van prins Louis van Luxemburg inmiddels een feit. De vraag was alleen nog of ze als gescheiden vrouw haar titel zou mogen houden.

En die titel is best wel een dingetje voor Tessy, voor wie als prinses internationale deuren net wat makkelijker zijn open gegaan, zodat ze een leuke carrière heeft kunnen opbouwen. Bovendien zou het best pijnlijk zijn als haar zonen Gabriel (11) en Noah (9) wel als royals door het leven gaan en zij weer als gewoon burger te boek zou staan.

Stapje terug 

© Cour Grand-Ducale Luxembourg

Maar goed, de scheiding heeft onherroepelijk invloed op haar plaats in de Luxemburgse hiërarchie. Het is voor het eerst dat er een kind van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa scheidt, dus een precedent is er niet. Maar de groothertog gunt haar toch nog een royal randje, met haar nieuwe aanspreektitel Tessy Antony, prinses van Luxemburg. In status is dat een stapje terug van prinses Tessy van Luxemburg, maar ze mag ermee in haar handjes knijpen, want een leek zal het verschil amper zien. Zou ze hertrouwen, dan raakt ze haar prinsessentitel wel kwijt. Intussen lijkt het Tessy als alleenstaande moeder goed te vergaan, hier een impressie van haar Instagram:

Met haar zoontjes 

#purehappiness © Tessy van Luxemburg / Instagram

Met haar tweelingbroer

#steunentoeverlaat © Tessy van Luxemburg / Instagram

Met haar vader

‘Mijn baba’ © Tessy van Luxemburg / Instagram

met haar kids

‘A mother’s world spins much faster’ © Tessy van Luxemburg / Instagram

 Lees ook: 

Openingsbeeld © Sean Gallup / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook