Kluun: ‘Ik drink nog net niet tijdens de lunch’

Als schrijver van het verfilmde boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’, kreeg Kluun (52) in een klap roem, rijk...

Lees ook

Als schrijver van het verfilmde boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’, kreeg Kluun (52) in een klap roem, rijkdom en een nieuwe carrière. Hoe gaat het nu met hem? Aan Beau Monde onthult hij het één en ander.

 Leef je zo gezond als je zou willen?
“Nee. Het scheelt dat ik nooit heb gerookt, maar ik drink elke dag. Nog net niet tijdens de lunch, dan houd ik het bij water of cola. Tijdens schrijfperiodes zit ik tot een uur of acht achter de laptop. Dan drink ik een glas wijn. Tijdens het eten nog een en daarna nog een. De tijden van op het Leidseplein twintig, dertig bier achterover gieten zijn voorbij, maar ik heb nog geen dokter ontmoet die zegt dat het prima is om elke dag drie wijn te drinken. Om te compenseren, wil ik gaan sporten. Al is de drang er niet echt omdat ik niet snel aankom.”

Wat is of was jouw gouden jaar?
“Ik heb al veel mooie jaren gehad. Toen ik mijn vrouw Judith leerde kennen, toen ik later Nicole leerde kennen en smoorverliefd werd. Alle jaren waarin mijn drie dochters geboren zijn, hebben een vette gouden rand. Nu ben ik 52 en kijk ik uit naar een weekend skiën met vrienden of een reisje Dublin om naar een concert van U2 te gaan. Ik ben het speelse van vroeger niet kwijt. Wel heb ik last van ambitie, op een goede manier. Er borrelen veel ideeën op en ook met mijn nieuwe boek merk ik: alle lichten staan op groen. Ik heb het idee dat dit mijn gouden jaar kan worden.”

Lees het hele interview in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: Bop Mulder Interview: Nicole Gabriëls

Laatste nieuws

Zie ook