De geheimen achter de make-up look van minister Jeanine Hennis-Plasschaert

Op 15 maart gaat Nederland naar de stem- bus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Drukke tijden voor minister van Defensie...

Lees ook

Op 15 maart gaat Nederland naar de stem- bus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Drukke tijden voor minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. Leco geeft de politica een politiek verantwoorde look.

Leco: “Het is heerlijk werken met iemand die zo open staat voor make-up en beauty. Look 1 draait om glamour, maar op een natuurlijke manier.”

Nick van Ormondt

Make-up

  1. Om te beginnen breng ik de Miracle Cream van Charlotte Tilbury aan op het gezicht. Het heet niet voor niets Miracle Cream; de crème zorgt ervoor dat de huid perfect gehydrateerd wordt en tegelijkertijd een mooie glow krijgt.
  2. Voor een mooie, egale teint gebruik ik een foundation van La Prairie, onder de ogen breng ik een beetje Touche Éclat van Yves Saint Laurent aan.
  3. Op de ogen gebruik ik een combinatie van een taupe-achtige tint en een kleur die neigt naar cognac. Deze combinatie maakt haar ogen nog een stuk intenser. De taupe breng ik aan óp het ooglid, de cognackleur trek ik geleidelijk naar de buitenkant van het oog toe.
  4. Ook onder het oog breng ik een beetje oogschaduw aan en onder in het oog zet ik een lijntje met een zwart potlood.
  5. De lippen krijgen een lichtbeige kleur, heel neutraal, maar wel met een mooi, sexy glansje.

Haar

  1. Ik ga voor een stijlvolle classy coupe. Charmant en ladylike, maar tegelijkertijd ook heel statig. Meestal draagt de minister het haar uit haar gezicht, ik geef net een andere draai aan haar look door mijn ‘signature lok’ voor het gezicht langs te creëren.
  2. Voor deze look begin ik met gewassen haar, waarin ik wat mousse aanbreng. Vervolgens föhn ik flink wat volume in het haar.
  3. Ik trek een zijscheiding en leg één pluk schuin over het voorhoofd. Daarna föhn ik het haar om een ronde borstel om nog meer schwung te creëren.
  4. Met een beetje haarlak zorg ik ervoor dat de coupe mooi in model blijft.


Bekijk de andere looks in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: Nick van Ormondt

Laatste nieuws

Zie ook