Hertogin Kate verliest haar vertrouwelinge, wat nu?

Rebecca Deacon (34) is al jarenlang de steun, toeverlaat en privésecretaresse van de hertogin van Cambridge. Maar...

Lees ook

Rebecca Deacon (34) is al jarenlang de steun, toeverlaat en privésecretaresse van de hertogin van Cambridge. Maar Kate moet op zoek naar een nieuwe duizendpoot, want Rebecca vertrekt.

Kensington Palace heeft bevestigd dat Rebecca deze zomer weggaat bij de koninklijke familie, waarvoor ze ruim tien jaar heeft gewerkt. Waarvan vijf jaar voor Kate: ze trad in dienst bij de hertogin van Cambridge in het jaar na Kates huwelijk met William.

© Chris Jackson / Getty Images

Rebecca vergezelt haar meestal op werkbezoeken en doet dan het werk van een hofdame, al wordt ze niet zo genoemd. Zo draagt ze bloemen en cadeautjes die Kate krijgt van het publiek, zodat de hertogin haar handen vrij heeft om handen te schudden.

Royal regelaar

© Chris Jackson / Getty Images

Ze is verantwoordelijk voor de organisatie van privé en officiële afspraken en zorgt ervoor dat Kate op de hoogte is van wie ze zal ontmoeten. Voor ze toetrad tot het huishouden van de Cambridge’jes werkte Rebecca voor Harry’s charity Sentebale.

Koninklijke kapel

© Chris Jackson / Getty Images

Rebecca’s vertrek heeft vermoedelijk te maken met haar geplande huwelijk met Adam Priestley, later deze maand. Kate heeft voor haar rots in de branding geregeld dat ze mag trouwen in de koninklijke kapel van St James’s Palace. Alleen mensen die rechtstreeks met de Windsors te maken hebben, mogen daar hun jawoord geven. “Hunne Koninklijke Hoogheden zijn ongelofelijk dankbaar voor Rebecca’s inzet en steun in de afgelopen tien jaar en wensen haar het beste voor de volgende fase van haar carrière,” aldus een woordvoerder van Kensington Palace.

Hecht team

© Chris Jackson / Getty Images

Nog niet bekend is wie Rebecca zal opvolgen. Een outsider zal dat vermoedelijk niet zijn, Kate en William hebben een vrij informeel team om zich heen verzameld, dat makkelijk schakelt. De nieuwe privésecretaresse of -secretaris zal niet alleen met Kate moeten klikken, maar ook met de rest van de staf.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook