Zien: de ex van koningin Letizia

Altijd lastig, een koningin met een smetje. Het eerste huwelijk van Letizia van Spanje zorgt opnieuw voor problemen door...

Lees ook

Altijd lastig, een koningin met een smetje. Het eerste huwelijk van Letizia van Spanje zorgt opnieuw voor problemen door oude foto’s.

Wat elke zichzelf respecterende koninklijke familie graag ziet, is een onbeschreven blaadje als levenspartner voor, pakweg, een kroonprins. Letizia Ortiz was dat destijds niet: ze had leuk geleefd, een mooie carrière als tv-journalist en was gescheiden van haar eerste man Alonso Guerrero (54), haar 10 jaar oudere hoogleraar aan de universiteit van Madrid. Hieronder leest ze vlot het nieuws, in haar vorige leven.

 

Familiefeestje

© lavozlibre.com

Op zich was haar eerste huwelijk volstrekt niet schandalig. Alonso Guerrero en Letizia Ortiz hadden al tien jaar een relatie toen ze trouwden op 8 oktober 1998. De bruid droeg confectie van Vitorio & Lucchino, de plaatselijke kapper vlocht heur haar in en het boeket kwam van de buurtbloemist in Almendralejo. Na het sluiten van het burgerlijk huwelijk was er een bescheiden feestje in de Paradise Lounge waar het bruidspaar aan tafel zat met hun ouders, Jesus Ortiz en Paloma Rocasolano en Juan Francisco Guerrero en Dolores Perez.

Discrete man

© ElMundo

Alonso en Letizia gingen na een jaar huwelijk al uit elkaar, haar ex is altijd zeer discreet geweest over hun relatie. “Ik wil er niet over praten,” zegt hij. “Het is iets uit mijn verleden, het is een hoofdstuk van mijn leven dat ik heb overwonnen.”

© VanitatisConfidencial

Alonso ↑ verdween in de anonimiteit en schreef een paar boeken die bepaald geen bestsellers waren. Daarnaast wees hij alle interviewverzoeken over zijn ex af en hertrouwde met wiskundelezeres Mari Carmen. Kortom, een droom-ex voor controlfreak Letizia. 

Bruidsfoto’s

© VanitatisConfidencial

Helaas voor haar is niet iedereen zo discreet. In 2003, één dag voor bekend werd dat Letizia de verloofde van de Spaanse kroonprins Felipe was, vroeg ze familieleden alle foto’s van die eerste bruiloft te vernietigen. Reden: haar toch volstrekt niet omstreden verleden zoveel mogelijk verdoezelen. De meesten gaven daar gehoor aan, maar toch wist iemand vier foto’s achter te houden. En daar wordt nu al een hele tijd mee geleurd, langs de Spaanse tabloids. Ze zouden 600.000 euro moeten opbrengen. Deze ‘artist’s impression’ geeft een idee van hoe ze eruit zouden zien. Op een schandaalschaal van één tot tien lijkt dit min twee te zijn. Maar Letizia zou Letizia niet zijn als ze zich hier niet hevig over opvrat en zelfs al haar tante Henar van lekken beschuldigde. Geen blad dat tot nu toe het godsvermogen heeft opgehoest. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook