Hoe is het nu met voormalig sekssymbool Brigitte Bardot?

Terwijl ze in de jaren zestig cover na cover sierde, leidt Brigitte Bardot tegenwoordig een rustig en teruggetrokken lev...

Lees ook

Terwijl ze in de jaren zestig cover na cover sierde, leidt Brigitte Bardot tegenwoordig een rustig en teruggetrokken leven. Het voormalig sekssymbool laat alleen nog wat van zich horen als het om dierenrechten gaat. 

Brigitte’s leven is beslist niet saai te noemen. Door haar werk als model en actrice kwam ze overal ter wereld en ontmoette ze veel mensen. De blondine was dé seksbom van de jaren vijftig en zestig, maar haar succesvolle carrière bracht haar geen geluk. Brigitte was tijdens haar hoogtijdagen vaak depressief en heeft volgens Jeffrey Robinson, schrijver van haar biografie, zelfs zelfmoordpogingen gedaan. 

De blondine heeft haar leven weer op de rit gekregen. Op haar veertigste hield ze het voor gezien als model en actrice, en begon ze een eigen organisatie die zich inzet voor dieren. Dit was haar redding. Brigitte voerde strijd tegen walvisjacht en de jacht op zeehonden, en is fel tegen bont. Nog altijd maakt ze zich hard voor het welzijn voor verschillende dieren. Twee jaar geleden schreef ze nog een brief aan Choupette, de kat van Karl Lagerfeld, om zijn baasje ervan te weerhouden om bont te gebruiken in zijn collectie. 

Brigitte komt ook weleens negatief in het nieuws. De voormalige seksbom heeft niet alleen een sterke mening over dierenrechten, maar ook over politiek. Ze is extreem rechts en is weleens veroordeeld voor haar racistisch getinte uitspraken over homo’s, migranten en de islam. De veroordelingen houden haar echter niet tegen. Brigitte blijft zeggen waar ze voor staat.

Zo ziet Brigitte er nu uit:  

Lees ook: 

Beeld: Getty Images | Bron, bron

Laatste nieuws

Zie ook