Spannend weekend voor prins Harry en Meghan Markle

Het wordt een bijzonder spannend weekend voor prins Harry en zijn vriendin, actrice Meghan Markle. Ze gaat voor het eers...

Lees ook

Het wordt een bijzonder spannend weekend voor prins Harry en zijn vriendin, actrice Meghan Markle. Ze gaat voor het eerst kennismaken met zijn bredere vriendenkring tijdens een bruiloft.

Harry (32) én Meghan (35) zijn aanwezig op de drie dagen durende huwelijksfestiviteiten te Jamaica van Tom ‘Skippy’ Inskip met aristocrate Lara Hughes-Young. Harry en Tom zaten samen op Eton en zijn al jaren hechte vrienden. Skippy was ook bij Harry’s beruchte trip naar Vegas die eindigde in heilloos stripbiljarten en al te zichtbare kroonjuwelen. De vraag is of het gezegde ‘van een bruiloft komt een bruiloft’ hier van toepassing zal zijn. De ongeschreven regel in Engeland is dat je niet zomaar een meisje meeneemt naar een bruiloft.   

Romantisch Jamaica

© Chris Jackson / Getty Images

Harry vloog woensdag al naar Montego Bay (premium economy bij Virgin Atlantic, als de Windsors het zelf moeten betalen zijn ze opeens ontzettend prijsbewust). Het feest is een ideale gelegenheid voor Meghan om kennis te maken met zijn wat wijdere vriendenkring. Prins Charles, hertogin Camilla, prins William en hertogin Kate heeft ze al ontmoet, maar Harry heeft ook een groot vriendennetwerk dat heel belangrijk voor hem is. En dan is het wel zo prettig als je vriendin daar ook goed mee kan opschieten.

Luxe verblijf

© Round Hill Hotel & VIllas

Het feest wordt gehouden in Round Hill Hotel & VIllas, een resort in plantagestijl. In verband met de beveiliging verblijven de prins en zijn vriendin in een van de villa’s ↑ op het terrein. 

Make or break

Meghan bracht een groot deel van januari en februari door in Nottingham Cottage, Harry’s huis op het terrein van Kensington Palace. De bruiloft wordt het eerste moment waarop ze min of meer openlijk socialiseren als stel. Dat binnen afzienbare tijd zal moeten beslissen of ze samen doorgaan: een eindeloze verloving lijkt, gezien hun leeftijd en kinderwens, niet erg voor de hand te liggen.

Liefde in Londen

Onduidelijk is of Meghan de schrijvers van ‘Suits’ heeft gevraagd haar uit het verhaal te schrijven, dat zou de duidelijkste aanwijzing zijn dat er een verloving in de lucht hangt. Eerder zinspeelde ze al subtiel dat ‘het begin van het einde’ in zicht was voor haar personage Rachel. Het zou een opmerkelijke zet zijn om haar werk op te geven teneinde naar Londen te verhuizen voor Harry, want Meghan is een ambitieuze, geëmancipeerde tante en een uitgesproken feminist. Belangrijk ijkpunt hier is het huwelijk van Pippa Middleton met James Mathews op 20 mei. Als het serieus is met HarHan, zullen ze daar beslist samen bij aanwezig zijn en is de kans groot dat Rachel uit ‘Suits’ verdwijnt. Haar hondje Guy lijkt er al helemaal klaar voor te zijn. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook