Waarom Diana tegen de regels in nóóit handschoenen droeg

Er is geen prinses die 20 jaar na haar overlijden nog zo vaak besproken wordt als prinses Diana. Geen vrouw die zo'n ind...

Lees ook

Er is geen prinses die 20 jaar na haar overlijden nog zo vaak besproken wordt als prinses Diana. Geen vrouw die zo’n indruk achterliet als de People’s Princess. Daarom verbaast het je waarschijnlijk ook niet dat Di om de volgende reden geen handschoenen droeg tijdens een werkbezoek.

Geheel tegen de regels in koos Diana er namelijk voor om inderdaad geen handschoenen aan te trekken als ze aan het werk was. Waarom? Omdat ze warmte wilde uitstralen en toegankelijk wilde overkomen. De handschoenen, die volgens traditie worden gedragen, stralen juist status, reinheid en zuiverheid uit. Precies wat niet aansloot bij Diana’s visie. 

Waar hertogin Kate haar handen stijf om haar clutch gesloten houdt, hield Diana er juist van om mensen de hand te schudden of bij hen de hand vast te pakken. Dat deed ze dus liever met haar blote hand. Bovendien stopte ze ook met het dragen van hoeden, zodat ze kinderen kon knuffelen. 

Als de prinses op bezoek ging bij een ziekenhuis wist ze precies hoe ze zich wilde kleden: vrolijke kleding om warmte uit te stralen met grove sieraden zodat kinderen ermee konden spelen. Is dat niet precies zoals we Diana herinneren?

Lees ook:

Beeld: ANP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook