Prinses Charlene: ‘Ik voed de tweeling op met sport’

Prinses Charlene van Monaco heeft een interview gegeven aan haar huisorgaan Paris March. En daarin stelt ze dat er voor...

Lees ook

Prinses Charlene van Monaco heeft een interview gegeven aan haar huisorgaan Paris March. En daarin stelt ze dat er voor zoon Jacques en dochter Gabriella (2) geen ontkomen aan is: ze zullen opgroeien met sport.

Charlene zelf heeft op Olympisch niveau gezwommen, haar man prins Albert is een Olympische bobsleeër. Beiden zijn zeer sportief aangelegd. Voor de cover van Paris Match poseert ze in sportkleding op een waterfiets en praat ze honderduit over de Mini-Monaco’s.

Caption

“Sport zal een belangrijk deel van hun opvoeding uitmaken,” zegt ze. “Het is gezond en ze leren er veel van. En het is bovendien heel leuk om te doen.”

Nieuwsgierige twins

© Paris Match

“Dit is een ongelofelijke leeftijd, want ze roepen je de hele tijd,” zegt ze. “In hun ogen is het onvoorstelbaar dat ik wel eens even weg ben. Ze willen alles weten, alles begrijpen, stellen me duizend vragen. Ze willen ook alles proberen.” De prinses laat ze zoveel mogelijk experimenteren binnen veilige grenzen: “Ze zijn op een leeftijd waarop alles wat ze leren bepalend kan zijn voor de rest van hun leven.”  

Uitgetelde mama

© Paris Match

De relatie tussen broer en zus is volgens hun moeder heel hecht. “Jacques is erg beschermend als het op zijn zusje aankomt,” zegt Charlene. “Gabriella had zich onlangs een grote bult gevallen. Terwijl ik die aan het verzorgen was, sloeg Jacques met zijn vuistjes op de tafel waar ze zich aan had gestoten en schreeuwde heel hard ‘stoute tafel!’ Niets is in hun ogen hun eigen schuld. Ik kan uren met ze spelen, ze zijn schattig en onuitputtelijk. Mij kunnen ze daarentegen wel helemaal afmatten.”

Lees ook: 

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images  

Laatste nieuws

Zie ook