En de nieuwe kleinzoon van prinses Caroline heet…

Officiële bevestiging is nog niet, maar het doorgaans uitstekend geïnformeerde Spaanse blad Hola! de...

Lees ook

Officiële bevestiging is nog niet, maar het doorgaans uitstekend geïnformeerde Spaanse blad Hola! denkt te weten hoe de nieuwe kleine Grimaldi heet.

Veel hoop op kiekjes en een persberichtje is er niet, de hele zwangerschap van Beatrice Borromeo is zelfs nooit bevestigd, ook niet toen ze al met een mooie buik over straat liep. Prinses Caroline van Hannover mag dan de oma van het baby’tje zijn en prins Albert van Monaco de oom, Beatrice en Pierre zijn gewone burgers. En persverfoeier prinses Caroline gunt haar zoon en schoondochter een leven in de luwte. Al heeft ze wel samen met de ándere oma, Paola Marzotto, laten weten dat de baby helemaal gezond is en dat moeder en zoon het goed maken.

Vernoemd naar opa

© ANP

Toch lijkt de naam te zijn uitgelekt: de achtste in de troonopvolging van Monaco zou Stefano Ercole Carlo heten, volgens Hola! Stefano is een vernoeming naar Pierres geliefde vader (hier links in 1983). De tweede echtgenoot van prinses Caroline verongelukte in 1990 met zijn motorboot. Hij werd al twee keer eerder vernoemd: Pierre zelf heeft Stefano als een van zijn voornamen. Dat geldt ook voor neefje Sasha (3), de zoon van Pierres broer Andrea. 

Kleine Hercules

© Palais Princier

Carlo is vermoedelijk naar Beatrice’ familie, waar de naam al honderden jaren aan jongens wordt gegeven. De beroemste is Carlo Borromeo die het na zijn dood in 1584 tot heilige schopte. Ook Beatrice vader heet Carlo, dus de kersverse opa kan in zijn nopjes zijn. Ercole (Hercules) is een naam die al bij de Grimaldi’s voorkomt. Hercules Grimaldi was de zoon van een voormalig heerser over Monaco, ergens tussen 500 en 600. Maar het kan ook een knipoog zijn naar het Italiaanse Porto Ercole waar Beatrice en Pierre heel vaak vakantie vieren. Nu nog een foto van de kleine aristo, s’il vous plait.  

Lees ook:

Openingsbeeld © Valery Hache / ANP

Laatste nieuws

Zie ook