Binnenkijken bij Leco: zo woonde dé visagist van Bekend Nederland

Uit Beau Monde 2016 (editie 1) Al twintig jaar is Leco de favoriete mooimaker van glamorous Nederland, en dan hoor...

Lees ook

Uit Beau Monde 2016 (editie 1)

Al twintig jaar is Leco de favoriete mooimaker van glamorous Nederland, en dan hoor je weleens wat. Hij kan er boeken over schrijven, maar zijn discretie weerhoudt hem. In 2016 opende hij de deuren van zijn voormalige Amsterdamse stadsvilla voor Beau Monde.

De Leco van 1996 was nog niet eens zo heel lang weg uit geboorteplaats Harderwijk – en in Amsterdam liefdevol opgevangen door Angela Groothuizen, die de talentvolle kapper een kamer in haar huis aanbood.  De Leco van 2016 is al jaren de bekendste en meest gevraagde visagist van Nederland, wiens interieur wordt gefotografeerd voor prestigieuze interieurbladen als ‘Objekt International’. Het toonbeeld van smaak.

Stef Nagel


Zelf zegt hij, vanachter het kookeiland waarop bij voorkeur níet wordt gekookt (volgens de stijlmeester is een kookplaat lelijk, en bakluchten in een huis smerig): “Door Beau Monde heb ik mooie reizen gemaakt, bijzondere mensen ontmoet, in luxe hotels geslapen. Op die manier ontwikkel je smaak. Toch ben ik al die dingen nooit normaal gaan vinden. Maar een ambitieus kappertje uit Harderwijk die de spreekbuis op het gebied van beauty wordt; dat is natuurlijk wel héél leuk.”

Stef Nagel

 

Stef Nagel

 

Stef Nagel

 

Stef Nagel

 

Stef Nagel

 

Lees ook:

Beeld: Stef Nagel Interview: Antoinnette Scheulderman

Laatste nieuws

Zie ook