Dunner wordend haar? Dit zou de reden kunnen zijn

Dunner wordend haar is lang niet alleen een probleem dat bij mannen voorkomt. Steeds meer vrouwen ervaren dunner wordend...

Dunner wordend haar is lang niet alleen een probleem dat bij mannen voorkomt. Steeds meer vrouwen ervaren dunner wordend haar door, onder andere, genetica, milieufactoren en de manier hoe ze hun haar verzorgen en stijlen. Heb jij last van haaruitval en/of dunner wordend haar? Dan ben je dus lang niet de enige. De experts van Éprouvage, een merk in haarverzorgingsproducten, hebben nagedacht over de meest voorkomende redenen voor dunner wordend haar en de oplossing daarvan. Hier komen ze:

Je maakt altijd de scheiding op dezelfde plek

Je bent lang niet de enige die het haar altijd in dezelfde scheiding heeft. Maar wist je al dat dit helemaal niet zo goed is voor je haar? Door je haar af en toe in een andere positie te laten vallen, kun je je kruin de ruimte geven om te blijven ademen. Als je je haar te lang in dezelfde scheiding laat, wordt het op die plek steeds zwaarder. Hierdoor kan het sneller afbreken. Dit verklaart dan ook al die kleine babyhaartjes die je rondom je scheiding vaak ziet. Naast dat het beter is voor je haar, geeft het je ook gewoon weer eens een andere coupe!

Je draagt een strakke, hoge staart tijdens het sporten

Een staart is een makkelijke en handige oplossing, maar doet in sommige gevallen meer kwaad dan goed. Éprouvage global stylist Anna Lyles legt uit: “Als je je haar in een strakke staart hebt, en dan ook nog eens veel beweegt, kan het ervoor zorgen dat de haren onder grote spanning komen te staan, en de haarzakjes daarom loslaten. Dit is erg onnodig. Maak je haar tijdens het sporten daarom vast met een los elastiekje of doe bijvoorbeeld een haarbandje in.”

Je houdt de föhn te dichtbij je haar als je je haar droogt

Volgens de experts is het de bedoeling dat je je haardroger altijd op 2 tot 5 centimeter afstand van je haar en je haarborstel houdt. Als je te dichtbij föhnt, zou het volgens hen kunnen zorgen voor zwakker haar, waarna het uitvalt. “Begin bij het haar drogen met je vingers en föhn van je hoofdhuid naar de punten tot het voor 80% droog is. Daarna kun je je borstel gebruiken, zodat je meer schade aan het haar helpt te voorkomen.”

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron

Laatste nieuws