Zien: koning Salmans Boeing met gouden roltrap

Vorsten uit het Midden-Oosten reizen graag in stijl. Zo ook koning Salman van Saoedi-Arabië, die met een Boeing met...

Lees ook

Vorsten uit het Midden-Oosten reizen graag in stijl. Zo ook koning Salman van Saoedi-Arabië, die met een Boeing met overdadig bladgoud is gearriveerd in Indonesië.

Salman bin Abdulaziz al-Saud (81) is verder niet iemand die aan ’travelling light’ doet. Hij nam onder andere 506 ton bagage mee, inclusief twee Mercedes Benz s600 limousines en twee goudkleurige roltrappen. De goede man is net Mariah Carey en doet niet aan gewone trappen, in zijn geval omdat hij wat slecht ter been is en met een stok loopt. 

© ANP

In totaal waren er zeven vliegtuigen (zes Boeings en één Hercules) nodig voor zijn entourage. Die bedraagt 620 man, waaronder 25 prinsen en meer dan 800 delegaties. In totaal waakt er 10.000 man security over de koning, die ook nog eens 100 eigen lijfwachten meenam. De vrachtmaatschappij die het transport regelde, moest er 572 man voor vrijmaken om het allemaal in goede banen te laten lopen. 

VIP-toilet met lift 

© ANP

In zijn eisenpakket voor het 9-daagse staatsbezoek staat onder andere dat er een VIP-toilet met lift voor hem moest worden gebouwd in de Istiqlal moskee in Jakarta. Het is het eerste bezoek van een Saudisch staatshoofd aan Indonesië in 47 jaar. Hij verblijft er in het Bogor Paleis, waar al te blote beelden zijn afgedekt en 150 koks zijn ingehuurd voor een feestelijk diner. Wel een beetje jammer dat ze niet ook even hadden gedacht een een leuke royal luifel voor een droge entree.

© ANP

Daarna reist het royal circus lang diverse vijfsterrenhotels op Bali. Salman is drie weken op tournee in Azië. Hij deed Maleisië al aan en gaat nog naar Japan, China en de Malediven. Niet bekend is of ook het vliegende ziekenhuis van zijn voorganger is meegekomen, maar het zou ons niets verbazen. Hieronder kun je even binnenkijken in het vliegtuig en de royal slaapkamer.

 

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP, bron Daily Mail

Laatste nieuws

Zie ook