Wil je zien: nieuwe tentoonstelling over prinses Diana geopend

Met haar elegante galajurken en trendsettende mantelpakken groeide prinses Diana in de jaren '80 en '90 uit tot een waar...

Lees ook

Met haar elegante galajurken en trendsettende mantelpakken groeide prinses Diana in de jaren ’80 en ’90 uit tot een waar stijlicoon. De verfijnde looks van de People’s Princess worden geëerd met een bijzondere tentoonstelling. 

Afgelopen vrijdag stond er een lange rij voor Kensington Palace. Royaltyfans wilden de nieuwe tentoonstelling Diana: Her Fashion Story als eerste zien. De tentoonstelling is een ode aan de stijl van de prinses en draait volledig om haar kledingstukken: van galajurken tot casual outfits. De prinses stond erom bekend om met een simpel stuk nog een verpletterende indruk te maken. Hoewel haar kledingstukken op het eerste gezicht niet heel gewaagd lijken, waren ze toch heel vooruitstrevend voor die tijd. 

De tentoonstelling is ingericht op de levensjaren van de prinses. Zo ga je van haar tienerkleding naar de glamouroutfits die ze in de laatste jaren van haar leven droeg. Uiteraard zijn er ook iconische outfits, zoals de blauwe paillettenjurk die Diana in 1989 droeg naar een gala en een jas en bijpassende rok die Diana droeg tijdens haar huwelijksreis met prins Charles op Balmoral, tentoongesteld. 

Diana: Her Fashion Story is nu te zien in Londen. Je hoeft (gelukkig) geen haast te maken, de tentoonstelling is nog twee jaar te zien. 

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook