Dit programma keek Máxima om de Nederlandse taal te leren

Nederlands is een van de moeilijkste talen om te leren. Onze taal is koningin Máxima niet met de koninklijke papl...

Lees ook

Nederlands is een van de moeilijkste talen om te leren. Onze taal is koningin Máxima niet met de koninklijke paplepel ingegoten. Des te knapper dat ze de Hollandse woorden en de verrekt moeilijke klanken zo snel heeft opgepikt. Máxima heeft destijds veel gehad aan een oer-Hollands programma.  

De Argentijnse schone heeft niet alleen gezwoegd op een talencursus, maar ging thuis ook door met leren. Om de taal van haar man zo goed en snel mogelijk op te pikken, kroop ze voor de buis om Nederlandse programma’s te kijken. Máxima onthulde tijdens een verrassingsbezoek aan het project Al Amalin in 2011, waar ze met Marokkaanse moeder sprak over het leren van de taal, dat ze het meest heeft geleerd van Lingo. 

Máxima beheerst de Nederlandse taal inmiddels uitstekend, maar ze blijft haar best doen. Zo keek ze, totdat het programma in 2014 stopte, samen met haar kinderen naar Lingo voor hun spelling. De royal leerde niet alleen van Lingo, maar ook van Klokhuis en het Jeugdjournaal. Zo leerzaam kan tv zijn!

Lees ook: 

Beeld: Getty Images | Bron

Laatste nieuws

Zie ook