Prins Friso nog altijd niet vergeten in Lech

Het is vaste prik voor de koninklijke familie: de skivakantie naar Lech. Maar de skivakantie is sinds het ongeluk van pr...

Lees ook

Het is vaste prik voor de koninklijke familie: de skivakantie naar Lech. Maar de skivakantie is sinds het ongeluk van prins Friso in 2012 niet meer hetzelfde. Ook al is de prins er niet meer in levende lijve bij, vergeten wordt hij nooit. 

Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsesjes hebben het jaarlijkse fotomoment er net op zitten. De koninklijke familie maakt zich op voor een week plezier in de sneeuw, maar zullen ongetwijfeld ook veel aan de overleden prins Friso denken. Het Oostenrijkse Lech is de prins ook nog lang niet vergeten. Gisteren werd er in de parochiekerk St. Nikolaus aandacht besteed aan Friso. 

Op een zijaltaar in het kerkgebouw staat een foto van de prins, met brandende kaars. Burgemeester Ludwig Muxel van Lech zei eerder dat het verlies van prins Friso ‘nog altijd diep’ zit. De koninklijke familie komt er al jaren, de prins kent het skigebied al van jongs af aan op zijn duimpje. Na Friso’s dood heeft de familie besloten om alsnog elk jaar naar Lech te gaan. 

Lees ook: 

Beeld: Getty Images | Bron

Laatste nieuws

Zie ook