BFF van Yfke Sturm: ‘Ineens waren we thuis bij Antonio Banderas’

De een vliegt de wereld over, de ander heeft een kantoorbaan in Amsterdam. Toch lukt het Giulietta Cohen (37, havenconsu...

Lees ook

De een vliegt de wereld over, de ander heeft een kantoorbaan in Amsterdam. Toch lukt het Giulietta Cohen (37, havenconsultant) en Yfke Sturm (35, model en Fox-presentatrice) om hun hechte vriendschap in stand te houden.

Ontmoeting

“We leerden elkaar kennen in New York via een wederzijdse vriendin, die daar net als Yfke modellenwerk deed. Ik had een jaartje vrij tussen twee studies in en deze vriendin stelde voor dat ik daar ook een paar maanden zou komen wonen en werken. Op mijn eerste dag ontmoette ik Yfke en er was meteen een klik.”

Modellenwereld

“Ik werkte daar onder andere voor Jason Strauss, eigenaar van bekende nachtclubs en restaurants als Tao en het indertijd populaire Suite 16. Het was voor ons als jonge meiden best een absurde wereld, we werden vaak opgehaald met limousines, aten in de meest luxe restaurants en hadden feestjes in de hotste clubs. En hoe laat het ook werd, Yfke zat de volgende dag weer helemaal fris en fruitig in het vliegtuig op weg naar een shoot ergens ter wereld. Een keer had ze een opdracht in Los Angeles voor Donatella Versace en vroeg ze: ‘Waarom ga je niet mee?’ Tuurlijk, leuk! Ze ruilde haar businessclass-ticket om voor twee economy’s en een paar uur later stonden we in de tuin van Antonio Banderas, waar de modeshow plaatsvond! Ik keek mijn ogen uit. Het visagie-team dacht dat ik ook model was en ging heel enthousiast mijn make-up en nagels doen. Hebben we zo om moeten lachen!”

Heftige tijden

“Bij ons is het glas altijd halfvol, ook als het minder gaat. In zware tijden – toen onze relaties uitgingen, onze vriendin op haar dertigste aan een hersentumor overleed en Yfke’s ongeluk met een jetsurfboard twee jaar geleden – hebben we veel steun aan elkaar gehad. Toen haar broertje me belde dat ze in coma lag heb ik twee dagen geen oog dichtgedaan. Ongelooflijk dat ze er zo goed en snel weer bovenop is gekomen. Typisch Yfke, zo’n doorzetter, zo’n krachtige persoonlijkheid.”

Lees het hele interview in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: ANP Tekst: Germaine van Ast

Laatste nieuws

Zie ook