De 5 geboden die iedere stylish vrouw volgt

Komt het bij jou ook vaak voor dat wanneer je je kast opentrekt, je het gevoel hebt dat je niks hebt om aan te trekken?...

Lees ook

Komt het bij jou ook vaak voor dat wanneer je je kast opentrekt, je het gevoel hebt dat je niks hebt om aan te trekken? Of heb jij elke keer weer spijt van de outfitkeuze die je ’s ochtend hebt gemaakt? Dat is vanaf nu verleden tijd. Who What Wear vroeg een aantal experts op fashiongebied om tips, zodat jij er altijd stylish en zelfverzekerd uitziet.

Zo begint de basis alleen al bij het kopen van dingen die werken voor jou. Ben je dus niet zo’n fan van hakken, koop ze dan gewoon niet. Niks zo erg als een hele dag pijn moeten lijden en tegenwoordig kun je er ultra chic uitzien zonder een hoge hak. Als er één ding volgens de experts belangrijk is, dan is dat wel comfort.

1. Draag nooit iets waar je je niet fijn in voelt – Elyse Walker, Founder en Fashion Director bij Forward

Volgens Elyse is comfortabele kleding het recept voor een goede dag. “Ik voel me nooit oncomfortabel. Het gebeurt vaak dat ik op één dag naar een modeshow ga, maar ook nog wat andere afspraken heb. Ik moet me dan gewoon goed in mijn kleding voelen.” Om die reden start Elyse haar dag dan ook nooit met het dragen van hoge hakken. “Ik kan niet werken met hoge hakken, aangezien mijn voeten dan continu pijn doen. Ik hou dan ook van schoenen met een hogere zool en dat sneakers nu helemaal in zijn.”

2. Voorkom zichtbare lijnen – Ali Mejia, Co-Founder en Creative Director, Eberjey

Volgens haar is het dragen van de juiste ondergoed erg belangrijk voor je gehele outfit en is het dan ook cruciaal om te zorgen dat de lijnen van je ondergoed niet zichtbaar zijn. Ook vindt ze dat je outfit niet te veel met elkaar moet matchen (met uitzondering van denim op denim).

3. Doe nooit je make-up voordat je helemaal aangekleed bent – Gabby Sabharwal, Founder en Designer, Giejo

Volgens Gabby is het beter om te bepalen wat je voor make-up opdoet, nadat je de keuze voor je outfit hebt gemaakt en helemaal bent aangekleed. Ook is ze van mening dat je nooit een shiny legging aan moet doen, tenzij je naar de sportschool gaat. “Mocht je het toch niet kunnen laten, zorg er dan voor dat je je ondergoed niet ziet zitten.”

4. Veelzijdigheid en comfort zijn een must – Jessica Lee, Founder, Modern Citizen

Voor haar werk is Jessica continu onderweg en voor haar is kleding die makkelijk zit dan ook erg van belang. Als ze ’s ochtends voor de kast staat, hoeft ze niet lang na te denken over haar kledingkeuze. “Ik kleed me altijd comfortabel en ik draag dan ook geen kleding waar ik me niet lekker in voel. Ik richt me echt op mooie kleding die draagbaar is.”

5. Check altijd eerst de weersverwachting – Misha Nonoo, Designer

Volgens Misha moet je dit te allen tijde doen, want je weet maar nooit. “Ik weet pas wat ik aantrek als ik de weersverwachting van die dag heb gecheckt.” 

Lees ook:

Beeld: Getty Images Bron: Grazia

Laatste nieuws

Zie ook