Al 60+ dagen niet gespot: waar is Victoria van Zweden?

Kroonprinses Victoria van Zweden, die normaal gesproken vlijtig werkbezoeken aflegt, is al meer dan 60 dagen niet meer i...

Lees ook

Kroonprinses Victoria van Zweden, die normaal gesproken vlijtig werkbezoeken aflegt, is al meer dan 60 dagen niet meer in het openbaar gezien. Wat is er aan de hand met de troonopvolger?

Het was zowel slim als een tikje shady van Victoria om onlangs weer wat schattige foto’s van prinses Estelle en prins Oscar vrij te geven. Royaltywatchers waren er zo zoet mee dat niemand doorhad dat de Zweedse kroonprinses al weken niet meer gespot was. Zelfs vrienden hadden geen idee wat er gaande was of waar ze was.   

Niet bij staatsbezoek

© Kungahuset

En dat is ongebruikelijk, want normaal gesproken gaat Victoria nog wel eens uit eten met haar man prins Daniël en wordt ze in Stockholm gezien met de kinderen. De alarmbellen gingen pas echt af toen Victoria en Daniël afwezig bleken te zijn bij het staatsbezoek dat Canada’s Governor General David Johnston momenteel met zijn vrouw aan Zweden brengt. Ter compensatie zijn niet alleen prins Carl-Philip en prinses Sofia met koning Carl Gustaf en koningin Silvia uitgerukt om het paar te ontvangen, ze worden ook bijgestaan door prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill. 

Zieke prinses?

© Kungahuset

Een indrukwekkende delegatie dus, maar intussen gonsde het wel van de geruchten over de reden voor Victoria’s afwezigheid. Was ze ziek, werd ze ergens voor behandeld, waren er problemen waar niemand wat van af wist? Niets van dat alles: de prinses is met haar gezin op een héél lange vakantie in Amerika. Ze landden in Miami en zouden momenteel door Florida reizen. Dat betekent zon, zee en pretparken voor prinses Estelle die morgen vijf wordt. Het gezin weet aardig onder de radar te blijven, ze zijn nog niet opgedoken op de socials. 

Quality time

© Kungahuset

“De reis was al heel lang gepland,” zegt hofwoordvoerder Margaretha Thorgen. “De kinderen van de prinses en prins Daniel zijn nu nog klein, Estelle is nog niet leerplichtig. Het gezin wil profiteren van dit moment om nog even onverdeelde tijd voor elkaar te hebben.” Victoria gaat volgende maand weer aan het werk en heeft op 6 maart haar eerste werkbezoek: een congres over duurzame maatregelen rond de toekomst van de Baltische Zee en vervolgens op 12 maart de viering van haar naamdag. Overspannen zal de prinses vooralsnog niet worden.

Lees ook:

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook